Mikko Petmanin tehoilta johdatti Lukon voittoon

Lukko-puolustuksessa luutii myös ex-Jukuri Samuli Piipponen (#72).

Lukko sai lauantai-iltana Äijänsuolle vieraita Savosta, kun Olli Jokinen toi Jukurinsa Raumalle. Lukko nappasi täyden pistepotin maalein 4-1 (1-1, 2-0, 1-0).

– Nyt oli sellainen puolihyvä esitys. Toisessa erässä 3-1-johdon jälkeen meille tuli heikompi hetki, mutta siitä selvisimme. Erityismaininta täytyy antaa Sami Päivärinnan kentälle, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun Jukurien Markus Oden päätti nopean vastahyökkäyksen avausmaaliin. Pari minuuttia minuuttia Mikko Petman päätti läpiajonsa tasoitusmaalin. Näin Petman jatkoi maaliputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Maalien lisäksi erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Libor Zabranskylle vihelletty kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä. Lassi Lehtinen torjui erässä kuusi kertaa, kun taas virkaveli Waltteri Ignatjew napsi yhdeksän koppia.

Kristian Pospisil ja kauden maali

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Petman Lukon johtoon illan toisella maalillaan. Petman ujutti Pavol Skalickyn syötön Ignatjewin längistä verkkoon. Ottelun puolivälissä Kristian Pospisil vei Lukon jo kahden maalin karkumatkalle todellisella “coast-to-coast”-maalilla.

– Kikon maalissa oli ripaus ja taitoa. Muutenkin pelattiin hyvä ja tasapainoinen peli. Sovimme, että minimoimme vastustajan paikat, sillä tiesimme, että he pyrkivät lähtemään hanakasti vastahyökkäyksiin. Tiistaina on tulossa kova peli, sillä KooKoo luistelee hyvin ja heidän pelinsä on viimeaikoina sujunut mainiosti, totesi Linus Nyman.

Tässäkään erässä ei vihelletty kuin yksi kakkonen ja sen kärsi Jukurien Joni Jurmo, joka laukoi kiekon katsomoon. Lehtiselle merkittiin seitsemän ja Ignatjewille viisi torjuntaa.

Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun kiekko karkasi Jukuri-puolustajan lavasta ja Scott Pooley napautti kiekon verkkoon.

– Eka erä oli meiltä ihan hyvä lahjoitettua maalia lukuunottamatta. Pelissä tuli taas ihan älyttömiä virheitä. Kolmas maali kaveri vei meitä potkulautaliikkeellä ihan täydellisesti ja neljännessä maalissa kaikki näki, että mitä siinä tapahtui. Jäi vähän karvas maku, sillä olisimme voineet täältä jotain saadakin, totesi Jukurien valmentaja Olli Jokinen.

Maalit:

11.08 0-1 Markus Oden (Libor Zabransky)
13.10 1-1 Mikko Petman
25.08 2-1 Petman (Pavol Skalicky, Sami Päivärinta)
2954 3-1 Kristian Pospisil (Arttu Ilomäki, Linus Nyman)
45.10 4-1 Scott Pooley

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 6+7+10 = 13
Waltteri Ignatjew: 9+5+15 = 29

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
Jukurit: 3×2 min

Yleisöä:

3 202

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – KalPa 5-2 (2-1, 0-0, 3-1)
KooKoo – Tappara 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
SaiPa – JYP 5-3 (1-0, 2-2, 2-1)
TPS – HPK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Kärpät – HIFK 2-5 (1-0, 0-1, 1-4)
Sport – Ässät 1-0 vl (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
ratkaisija: Michal Keränen rl

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi