Olkinuoralle toinen nollapeli – Maalivahtirotaatio saanee jatkoa

MM-kisojen ottelu SuomiÐIso-Britannia pelattiin Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 20.5.2022.

Suomi kerää pelistä toiseen pisteitä ja ainoa tappio on tullut rangaistuslaukauksissa keskiviikkona Ruotsia vastaan. Ennakkoon jo oli tiedossa, että Iso-Britannia on huomattavasti helpompi vastustaja kuin Ruotsi ja se näkyi myös taululla, Suomi teki tarvittavan ja voitti 6-0.

Suomen maalissa kisojen toisen nollapelinsä torjui Jussi Olkinuora. Olkinuora oli vuosi sitten hopeaan päättyneissä MM-kisoissa Suomen ykkösmaalivahti, mutta nyt mies on vuorotellut olympiakultaa torjuneen Harri Säterin kanssa. Ottelu oli myös Olkinuoralle kisoissa kolmas.

– Olemme ammattilaisia ja katsomme tilanteen päivä kerrallaan aamuisin, Olkinuora toteaa.

Maalivahdit ovat pelanneet nyt joka toisen ottelun. Olkinuora aloitti kisat Norjaa vastaan, lauantaina Latviaa vastaan tolppien välissä torjui Säteri ja maanantaina Yhdysvaltoja vastaan torjuntavastuu oli jälleen Olkinuoralla. Säteri puolestaan vartioi veräjää Ruotsia vastaan.

Suomen puolustus- ja maalivahtipelaaminen on ollut onnistunutta, sillä Leijonien maalivahti on yllätetty ainoastaan viisi kertaa kisojen aikana, joka on turnauksessa vähiten. Tehtyjä maaleja taas on toiseksi eniten yhdessä Sveitsin kanssa. Molemmat on tehnyt 19 maalia, kun taas Kanadalla on 22 maalia.

– Meillä on ollut hyvä startti turnaukseen. Olemme pelanneet hyvin puolustavaa peliä. Turnaus on vielä pitkä, mutta alku on ollut hyvä, Olkinuora pohtii.

Alkusarjasta on jäljellä enää kaksi ottelua, joista ensimmäinen, Itävaltaa vastaan, pelataan lauantaina. Lohkovaihe päättyy tiistaina pelattavaan Tshekki-otteluun. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei halunnut vielä kertoa, jatkuuko maalivahtirotaatio myös tulevissa kamppailuissa.

– Kyllä me menemme siinä ihan päivä ja peli kerrallaan, Jalonen paljastaa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi