Oliver Antman upotti Montenegron

Huuhkajat voitti Kansojen Liigan B-liigan lohkon b:n päätösottelussa Montenegron maalein 2-0 (0-0). Podgoricassa rankkasateessa pelatun ottelun suomalaissankari maajoukkuedebytantti Oliver Antman, joka teki maalin ja alusti toisen.

Ottelua oli edennyt 17. minuutille, kun Montenegron toppari Zarko Tomasevic sai jo toisen varoituksensa ja näin siis Suomi pääsi pelaamaan miesylivoimalla. Ensimmäinen neljävitosella riitti tapahtumia, vaikka maaleja ei tullutkaan. Niitä tapahtumia oli lukuisat varoitukset, sillä Montenegrolle niitä vihellettiin Tomasevicin kahden lisäksi kolme muuta.

– Suunnitelmat vähän muuttui, kun kaveri sai punaisen kortin. Meidän pitää laittaa ryhmitys uusiksi, totesi valmentaja Mika Nurmela.

Oliver Antman upotti Montenegron

Toista puoliaikaa oli pelattu minuutin verran, kun maajoukkuedebytantti Oliver Antman laukoi kierteisen kudin kliinisesti takakulmaan. Tulitus jatkui kuutisen minuuttia myöhemmin, kun Benjamin Källman puski pallon verkkoon. Antman alusti tuon Källmanin maalin hienolla syötöllä päätyrajalta. 68. minuutilla tapahtui taas, kun Mintenegron päävalmentaja Miodrag Radulovicille näytettiin punaista ja näin siis mies sai poistua vaihtopenkiltä pukukoppiin. Voitto tiesi Suomelle sitä, että Markku “Rive” Kanervan valmentama joukkue jatkossakin B-liigaa.

– Tuntuu erittäin hyvältä. Debyytti, maali ja syöttö. Ei se ihan helppo ollut tulla peliin. Mun paras rooli on laitahyökkääjänä. Tämä oli mun itseluottamukselle tosi iso asia. Tää oli se show, minkä mä lupasin, totesi Antman Yle Urheilulle.

Maalit:

47. 0-1 Oliver Antman (Teemu Pukki)
53. 0-2 Benjamin Källman (Antman)

Kokoonpanot:

Montenegro: Mijatovic | Radunovic (25. Balic), Tomacevic, Vujacic, Vesovic | Haksabanovic (33. Camaj), N. Vukcevic, Jankovic, Jovovic (63. M. Vukcevic) | Mugosa (62. Djurdjevic), Jovetic (34. Scekic)

Suomi: Hradecky | Antman (89. Soiri), R. Jensen, Ivanov, L. Väisänen, Alho | Kamara , Kairinen, Lingman (46. Pohjanpalo) | Pukki (74. Forss), Källman (74.Hostikka)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi