Ojamäki johdatti Tapparan murskavoittoon – Iiro Pakarinen nousi Nordiksen sankariksi

KooKoo kärsi todellisen nöyryytyksen kotikentällään, sillä Tappara voitti ottelun peräti 6-1. Ilves voitti kotonaan Ässät ja Pelicans huiman trillerin jälkeen KalPaan. HIFK voitti Lukon.

Iiro Pakarinen HIFK:n sankari
(0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
voitot: 2-0

Nordenskiöldinkadun jäähallissa ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä oli Lukon Josh Kestnerin saama koukkaamisjäähy reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Sama mies joutui poistumaan pukukoppiin pari minuuttia ennen erätaukoa, saatuaan jonkinmoisen tärskyn kulmaväännössä. Yhdysvaltalaishyökkääjä pystyi kuitenkin jatkamaan peliä toisessa erässä. Toisessa erässä HIFK:n Johan Motin sai kahden minuutin rangaistuksen, kun erää oli pelattu noin 12 minuuttia. Summerin soidessa Ilari Melart löi Anrei Hakulista poikittaisella mailalla päähän pelirangaistuksen arvoisesti. Lukko pääsi siis pelaamaan kolmannen erän alkuun viiden minuutin ylivoimaa. Lukko ei saanut vitosellaan mitään aikaan. Kolmannessa erässä Lukolle vihellettiin kaksi jäähyä ja ne istuivat Gabriel Fontaine ja Anrei Hakulinen. HIFK:n Miro Väänänen sai puolestaan kakkosen sukeltamisesta. Jatkoerää oli lähes kuusi minuuttia, kun Iiro Pakarinen ratkaisi ottelun.

– Hyvä fiilis, kun saatiin voitto. Tasaista vääntöä, ei meiltä ihan paras alku. Toinen ja kolmas erä oli jo parempaa. Peli on fyysistä, koska molemmissa joukkueissa on isoja äijiä, paalutti Iiro Pakarinen.

KooKoo jäi Tapparan jalkoihin
1-6 (0-2, 0-3, 1-1)
Voitot: 0-2

Kouvolan Lumon Areenassa Tappara karkasi jo kahden maalin karkumatkalle, kun ottelua oli pelattu 11.22. Tamperelaisten maaleista vastasivat Anton Levtchi ja Niko Ojamäki. Ojamäki iski uudelleen, kun toista erää oli pelattu viitisen minuuttia. Levtchi puolestaan illan toisensa erän 14. minuutilla. Tuosta 46 meni sekuntia, kun Jori Lehterä Tapparan jo 5-0-johtoon. Ojamäki viimeisteli hattutemppunsa, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia. Heikki Liedes rikkoi KooKoon kuparisen, kun kolmatta erää oli pelattu 12 ja puoli minuuttia.

Ässät väänsi väkisin kotivoiton
5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
Voitot: 1-1

Porissa avauserä oli juuri ylittänyt puolivälinsä, kun Roope Talaja vei kotijoukkueen johtoon. Ässät sai nauttia johdostaan vain minuutin ja yhdeksän sekuntia, kun Matias Mäntykivi onnistui värkkäämään tasoitusosuman. Niklas Appelgren vei Ässät uudelleen johtoon toisen erän neljännellä minuutilla, mutta pari minuuttia myöhemmin Ilves tuli taas tasoihin, kun Petri Kontiolan pommi toisesta aallosta upposi Niklas Rubinin selän taakse. Kolmatta erää oli pelattu tasan neljä minuuttia, kun Aleksi Heimosalmi vei Ässät taas johtoon. Joachim Rohdin ratkaisi ottelun laukomalla pari minuuttia ennen loppua kiekon tyhjiin. Rohdin teki vielä toisenkin tyhjiin.

Tyler Kelleher lahtelaissankari
2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
voitot: 2-1

Lahden Isku Areenassa erän ainoat tilastomerkinnät oli KalPan Kai Kantolan saama kakkonen polvitaklauksesta. Pelicansin Joni Ikonen istui boksissa puolestaan kampituksesta. Lahdessa vihellettiin toisessakin erässä molemmille yhdet kakkoset. Boksiin ohjattiin Iikka Kangasniemi ja Matyas Kantner. Juuso Könönen vei KalPan johtoon, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaa viisi minuuttia. Tyler Kelleher toi lahtelaiset tasoihin minuutti ennnen erän päätöstä. Kelleher teki vielä voittomaalinkin ja tuossa vaiheessa kellossa oli aikaa ainoastaan 19 sekuntia.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi