Nuoret Leijonat nollasi Latvian – Jani Lampinen loisti maalillaan

Kalle Väisänen raatoi taas tapansa mukaan nelosketjussa.

Suomi jatkoi nuorten MM-kisoja voittamalla Latvian maalein 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Suomen voiton takuumiehet olivat maalivahti Jani Lampinen ja tehot 1+1 nakuttanut Jani Nyman.

Nuoret Leijonat siirtyivät ottelussa kuskin paikalle viidennellä minuutilla, kun Jani Nyman laukoi yläkaarelta ja kiekko upposi Patriks Berzinsin selän taakse. Muuten erässä Jani Lampinen oli työllistetympi maalivahdeista kymmenellä torjunnallaan, kun taas Berzins koppasi kiekon neljä kertaa. Erän loppuhetkillä Gustavs Ozolins yritti vielä vanhanaikaista ja tuota tilannetta tarkisteltiin myös videolta, mutta tulos oli, että ei maalia.

– Videoita siinä vähän katseltiin, mutta eihän se ollut lähelläkään. Muuten meiltä ihan hyvä erä. Maali syntyi hyvän pakki-pakki-syötön jälkeen ja sitten Nyman pääsi käyttämään sitä kuuluisaa ruoskaansa, paalutti Otto Salin Discoverylla.

Niko Huuhtanen tuplasi Suomen johdon, kun ottelu oli edennyt puoliväliinsä. Huuhtanen tinttasi kiekon rystyltä ylös.

– Latvia on ollut tosi hyvä ja siellä on isoja poikia vastassa. Kokoajan täytyy olla hyvä kamppailuvaade, totesi Huuhtanen Discoverylla.

Latvia painoi päälle kolmannessa erässä kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä, mutta Lampinen ja Suomen puolustus kuitenkin kesti. Erää oli jäljellä kolmisen minuuttia, kun Sami Päivärinta kaivoi kiekon ja sen jälkeen Konsta Kapanen spurttasi vauhtiin painaen kiekon tyhjiin.

Maalit:

4.43 1-0 Jani Nyman (Aleksi Malinen, Otto Salin)
29.34 2-0 Niko Huuhtanen (Nyman, Salin)
57.45 3-0 Konsta Kapanen (Sami Päivärinta

Torjunnat:

Jani Lampinen: 10+7+14 = 31
Patriks Berzins: 4+14+8 = 26

Jäähyt:

Suomi: 5×2 min
Latvia: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi