Niklas Arell Gatorade Centerin aneemisen illan sankari

TPS voitti keskiviikkoiltana Gatorade Centerissä pelatussa ottelussa Sportin maalein 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Ilta ei ollut mitään elämää suurempaa jääkiekkoa, mutta maalit ratkaisevat ei tyylipisteet.

Avausmaali nähtiin yhdeksän ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Aarne Intonen sai kiekon puolustussinisellä ja sen jälkeen mies pujotteli koko kentän läpi painaen mustan vielä reppuunkin. Sport tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, sillä minuutti ja 17 sekuntia myöhemmin Lassi Vanhatalo laukoi suoran luistelun päätteeksi yläkaarelta takakulmaan. Vanhatalon maalin jälkeen vaasalaiset pääsivät ylivoimalle, kun erää oli jäljellä nelisen minuuttia, mutta Aleksi Anttalainen istua ihan koko kaksiminuuttisen. TPS:n Arttu Ilomäki sai vielä kampitusjäähyn 15 sekuntia ennen summeria.

TPS:n hyökkäys ei toiminut

Toisen erän eka kymppi mentiin hienoisessa Sportin hallinnassa, mutta Lassi Lehtinen ei ollut yllätettävissä. Erän lopulla turkulaiset saivat otetta, kun Sportin Valtteri Viljanen sai kiinnipitämiskakkosen. TPS sai painettua vielä tuon ylivoimansa jälkeenkin kiekkoa kohti Rasmus Reijolan vartioimaa maalia.

TPS:n kolmas peräkkäinen voitto

Kolmatta erää oli pelattu minuutin verran, kun TPS hukkasi kiekon maalin edessä, mutta Teemu Väyrynen ei onnistunut ohittamaan Lassi Lehtistä. Sport pääsi kolmannen erän viidennellä minuutilla ylivoimalle, kun Mikael Pyyhtiälle vihellettiin kakkonen kampituksesta. Vaasalaiset eivät kuitenkaan saaneet tuona aikana maalia aikaiseksi, mutta lähellä se oli, sillä Sebastian Stålbergin laukaus kilahti tolppaan. TPS:n esitys kolmannen erän ensimmäisellä kympillä oli melkoisen aneeminen, mutta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Niklas Arellin tulinen laukaus upposi takakulmaan. Sport oli muutama paikka loppuhetkillä, kun joukkue pelasi ilman maalivahtia, mutta turkulaispuolustus ja Lehtinen kesti ilman takaiskua. TPS:lla kolmas peräkkäinen voitto.

Maalit:

9.24 1-0 Aarne Intonen (Ruben Rafkin)
10.41 1-1 Lassi Vanhatalo (Rasmus Reijola)
53.23 2-1 Niklas Arell (Mikael Pyyhtiä, Michael Dal Colle)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 10+6+3 = 19
Rasmus Reijola: 2+8+5 = 15

Jäähyt:

TPS: 3×2 min
Sport: 1×2 min

Yleisöä:

4 827

Illan muut pelit:

Ässät – HPK 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
HIFK – KalPa 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Jukurit – Tappara 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 22

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi