NFL: New England Patriots avasi kautensa voitokkaasti

New England Patriots aloitti NFL kautensa voittamalla Houston Texansin lukemin 27-20.

Monet asiantuntijat odottivat, että ottelusta tulisi joukkueiden pelinrakentajien välinen taistelu. Kotijoukkue Patriots luottaa tälläkin kaudella lajin legendaan Tom Bradyyn. Texans on viime kausina kokeillut monia pelinrakentajia, mutta kukaan ehdokkaista ei oikein ole sopinut joukkueen käyttämään systeemiin. Tällä kaudella vuorossa on Deshaun Watson. 22 vuotias Watson jäi sunnuntaina 41 vuotiaan Bradyn varjoon.

Texans koki kovia jo ensimmäisessä hyökkäyksessään, kun joukkueen pelinrakentaja Watson epäröi pallon kanssa ja pallo irtosi hänen otteestaan. Tämä tapahtuma kuvaa melko hyvin Texansin ensimmäistä puoliaikaa, sillä Watson ja Texans ei onnistunut tekemään yhtäkään Touchdownia ennen taukoa, vaan teki kaksi potkumaalia, eli kuusi pistettä.

Joukkueen otteet paranivat vasta ottelun lopussa. Texansin saldoksi toisella puoliajalla jäi kaksi Touchdownia, jotka merkittiin laitahyökkääjä Bruce Ellingtonille ja hyökkäyksen tukimiehelle Alfred Bluelle. Tällä kertaa tähtiä vilisevä Patriots oli vierailleen liian kova vastus.

Amerikkalaisen jalkapallon elävä legenda Tom Brady osoitti olevansa edelleen timanttisessa kunnossa. Jos Watsonin otteet olivat epävarmoja, niin Patriotsin pelinrakentaja oli todella hyvässä vireessä. Hänen kädestään lähti kolme Touchdowniin johtanutta syöttöä. Eniten Bradyn heittoja otti kiinni Rob Gronkowski. Tämän parivaljakon yhteistyö on saumatonta, sillä he ovat pelanneet samassa joukkueessa jo vuosien ajan. Toucdownien lisäksi New England teki kaksi potkumaalia.

Tom Brady on otteluissa aina hyvin rauhallinen, niin tässäkin ottelussa. Hän malttoi odottaa ennen kuin lähti esimerkiksi heittämään palloa. Tässä onkin se suurin ero näiden kahden pelinrakentajan välillä. Watson joko hutiloi pallon kanssa tai odotti ratkaisun tekemistä liian pitkään, jolloin Patriotsin puolustus oli valmiina reagoimaan tilanteisiin.

Patriots tulee olemaan jälleen kerran paha vastus muille joukkueille. Vaikka sunnuntaina olikin vastassa joukkue, joka ei missään nimessä ole liigan kärkeä, niin Patriots esiintyi sen verran vakuuttavasti, että Bostonissa saatetaan juhlia mestaruutta kauden päätteeksi.

Teksti: Juho Kojima

Lähde: nfl.com

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi