Neuville: “Ei tämä vielä mitään ratkaissut”

Viikonlopun yksi pettymyksistä MM-sarjassa kolmantena ajava Thierry Neuville. Hyundailla kaasutteleva belgialainen oli Jyväskylässä vasta kuudes, kun samassa tallissa ajava Craig Breen päästi hänet edellensä.

– Viikonloppu oli kova. Alku oli huono, mutta sitten löysin vauhtiani. Ei tarvinnut koko ajan puskea, koska olin tallikaverin takana ja pystyimme taktikoimaan tallimääräyksellä, Neuville kertoi.

Lopulta hänen sijoituksensa oli kuudes, mutta kovin valoisan oloinen ei belgialaisen viikonloppu ollut. Neuville oli hitain Hyundai- kuski lähes koko kilpailun ajan, lukuun ottamatta torstain Harjun erikoiskoetta, joka meni Neuvillen nimiin.

– Kun perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella hävisin 11 sekuntia, niin se oli aivan liian paljon, enkä siitä pystynyt enää nousemaan, Neuville totesi.

Yksinomaan vaisut otteet eivät johtuneet Hyundaista tai Neuvillesta, vaan Toyotan vahvuus teki kaikki muut tallit heikoimmaksi.

–  Toyota oli vahva, kuten ovat olleet sitä koko kauden, mutta varsinkin Suomessa se näkyy erityisemmin, Neuville mietti.

Neuville taistelee yhdessä Toyotan Ott Tänakin ja Citroënin Sebastien Ogierin kanssa maailmanmestaruudesta. Ero Tänakiin kasvoi nyt entisestään, mutta belgialaisen mukaan mitään ei ole vielä ratkaistu.

– Ei merkinnyt mitään. Nyt on vaan tehtävä entistä enemmän töitä, Neuville puhkui.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi