Neljästi vuoden valmentajaksi valittu Kanerva: “En pistäisi pahakseni, jos Lauri Markkanen valittaisiin vuoden urheilijaksi”

Helsingin Jäähallissa vietetään suomalaisen urheilun juhlaa, Urheilugaalaa torstaina. Paikalle on saapunut jälleen kerran suomalaisen urheilun tekijät. Nordenskiöldinkadun jäähalliin saapui myös useamman kerran Vuoden valmentajaksi valittu Markku Kanerva.

– Iloisilla fiiliksillä täällä ollaan. Kiva on päästä juhlistamaan suomalaista urheilua ja näitä saavutuksia, mitä suomalaiselle urheilulle tuli. On täällä myös mukava nähdä näitä tuttuja urheiluihmisiä tässä vuosittaisessa tapahtumassa, Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja kommentoi.

Kanerva on valittu vuoden valmentajaksi neljä kertaa, vuosina 2008, 2018, 2019 ja 2020. Tällä kertaa Kanerva ei ole itse ehdolla, mutta hänen lajistaan jalkapallosta ehdolla on vuoden urheilijaksi Lukas Hradecky.

– Monia hyviä ehdokkaita, totta kai se on aina vaikea verrata eri lajien urheilijoita ja saavutuksia. Jos vetäisin himaan päin, niin sanoisin Lukas Hradecky. Luka pelasi hyvän kauden, mutta ehdokkaita löytyy paljon, Lauri Markkanen, Kalle Rovanperä, Wilma Murto. Se on makuasia, Kanerva pohtii.

Palloilumiehenä Kanervalta löytyy kyllä suosikki, joka ei ole jalkapalloilija.

– Jos mietitään Lauri Markkasen saavutuksia viime vuonna, ja missä ympäristössä hän toimii, otteita susijengissä, niin en pistäisi ollenkaan pahaksi, jos Lauri valittaisiin, Kanerva sanoo.

Vuoden urheilija valitaan tänään Urheilugaalan päätteeksi noin kello 21:50.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Views: 37

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi