Naisten salibandyn MM-joukkue valittu – Joukkueessa yllättävä poisjäänti

Naisten salibandymaajoukkue julkistettiin päävalmentaja Lasse Kurrosen johdolla Helsingissä OP:n pääkonttorissa. Joukkue ei kauheasti yllätyksiä tuottanut, ehkä suurimpana voidaan pitää EräViikingeissä pelaavan maajoukkueen pitkäaikaisen luottomaalivahdin Laura Loisan poisjääntiä.

Joukkueessa on useita sellaisia pelaajia, jotka olivat mukana kaksi vuotta sitten Suomessa pelatuissa MM-kisoissa. Näistä mainittakoon joukkueen kokenein pelaaja Elina Kujala, joka on pukenut Suomen paidan päällensä jo 123 kertaa. Mukana on myös hänen kaksoissiskonsa Karoliina, jonka vyöllä on kymmenen ottelua vähemmän.

Kisajoukkueessa ykkösmaalivahdin paikkaa todennäköisesti kaavaillaan SB-Pron MM-kisojen ensikertalaiselle Tiltu Siltaselle ja hänen aisaparinaan, kakkosena tulee pelaamaan ensimmäisiä maaotteluita pelaava TPS:n 23-vuotias maalivahti Noora Vuorela.

MM-joukkueen pelaajista hallitsevasta Suomen mestarista Tampereen Classicista mukana on peräti kahdeksan pelaajaa. Mukana on neljä pelaajaa, jotka pelaavat ulkomailla ja heistä kolme pelaa Ruotsissa. Silja Eskelisen seurajoukkue on Sveitsin liigassa pelaava Piranha Chur.

Kurrosen lisäksi maajoukkueen valmennuksessa häärivät EräViikinkien päävalmentaja Markus Huhtimo, Classicin voimanainen Irina Peltola sekä heidän lisäkseen Tommi Seikkula ja maalivahdeista vastaa Juho Meuronen.

MM-kisat pelataan Slovakian Bratislavassa 1.-9. joulukuuta.

Teksti: Joni Hildén

Views: 119

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi