Naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja paljasti valintakriteerit

Salibandyn naisten maajoukkue tuleviin Slovakian Bratislavassa käytäviin MM-kisoihin julkistettiin maanantaina OP:n pääkonttorissa Helsingin Vallilassa. Joukkueessa ei kovin paljoa yllätyksiä ollut, mutta muutama sellainen poisjäänti oli, mitkä hieman hämmästyttivät.

– Pelitaito on se ykkösjuttu, että täytyy olla riittävät pelilliset, fyysiset ja pelitaktiset valmiudet, mutta myös on ollut koko projektin ajan muita painotuksia, naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen totesi.

– Täytyy sopeutua eri rooleihin ja erilaisiin tilanteisiin, olla ryhmädynamiikan ja joukkueen hengen kannalta sitä edistävä pelaaja.

Kun tiedotustilaisuudessa mukana olevia pelaajia kuunteli, niin joukkueen henki on nyt hyvällä mallilla ja valintakriteerit siinä suhteessa on osuneet nappiin. Yksi yllätys oli maalivahtiosastolla, kun maajoukkueen pitkäaikainen maalivahti Laura Loisa loisti poissaolollaan. Tilalla on aikuisten tasolla MM-ympyröissä kaksi kokematonta torjujaa.

– Meillä oli kova kilpailu. Laura on ollut pitkään mukana ja nyt sitten kesäksi Noora Vuorela tuli mukaan, hänellä on junnuista maailmanmestaruus voitettuna ja Tiltu Siltanen on vetänyt huikean kesän sekä syksyn tähän. Ei siinä mitään draamaa. Normaali kilpailutilanne ja kaksi sai vaan valita, niin se tarkoitti että pari tosi hyvää jäi rannalle tällä kertaa, Kurronen perusteli.

Vielä ei Kurronen suostunut paljastamaan sitä, kumpaa maalivahtia on tarkoitus peluuttaa joukkueen ykkösmaalivahtina. Molemmat lähtevät päävalmentajan mukaan samalta viivalta MM-kisoihin.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 86

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi