Naisleijonille MM-kisojen avausvoitto Sveitsin kustannuksella

Jenni Hiirikoski kunnostautui syöttäjänä ottelussa Sveitsiä vastaan.

Naisleijonat onnistui voittamaan Sveitsin Uticassa pelatuissa naisten MM-maalein 5-2 (2-1, 2-0, 1-1). Suomalaisista Jenni Hiirikoski nakutti neljä (1+3) tehopistettä. Sveitsi kohtaa alkusarjassa vielä Tshekin. Jos käkikellomaan naiset sen häviävät, Suomi ja Sveitsi niin kohtaavat toisensa uudelleen torstain puolivälierässä.

– – Nyt on hyvä tunne, mutta muutamia tilanteita pitää katsoa videolta. Annoimme lopussa Sveitsille vähän liikaa tilaa. Nyt pumpataan vähän energiaa torstain puolivälierään ja katsellaan, että ketäs sieltä tulee vastaan. Tiistaina ajattelemme jotain ihan muuta kuin jääkiekkoa, totesi päävalmentaja Juuso Toivola Discovery Sportilla.

Ottelu ehti vanheta vain 42 sekuntia, kun Naisleijonien kokenut osasto Susanna Tapani, Michelle Karvinen ja Petra Nieminen iski kiekon jo Andrea Brändlin selän taakse. Maalin viimeistelijänä toimi Nieminen. Erä oli edennyt kahdeksannelle minuutille, kun Lara Stalder toi Sveitsin rinnalle. Suomi siirtyi uudelleen johtoon, kun Ronja Savolainen laukoi ylivoimailla b-pisteiden välistä kiekon vastustamattomasti verkkoon. Tuossa vaiheessa erää oli jäljellä vain kahdeksan sekuntia. Avauskaksikymppinen oli silkkaa Naisleijonien vyörytystä, sillä Brändli joutui kiekon tielle peräti 15 kertaa, kun taas Sanni Ahola selvisi neljällä kopilla.

– Meiltä ihan hyvä alku. Ylivoima ei ole tuntunut aiemmin kauhean hyvältä, mutta nyt onneksi saatiin onnistuminen, totesi Nieminen Discovery Sportilla.

Jenni Hiirikosken syötöt napsuivat lapaan

Toista erää oli pelattu lähes viisi minuuttia, kun Sanni Vanhanen ohjasi Nelli Laitisen siniviivalaukauksen verkkoon. Erää oli pelattu 14 minuuttia, kun oli Susanna Tapanin vuoro lisätä Naisleijonien maalitiliä. Jenni Hiirikoski merkkautti kumpaakin maaleista syöttöpisteen sekä lisäksi joukkueen kapteeni toimi syöttäjänä myös avauserän ylivoimamaalissa. 

– Hienoa, että tänään on saatu onnistumisia laajalla skaalalla. Kyllä tässä vielä intoa riittää peleihin, sanaili Nelli Laitinen Discovery Sportilla.

Hiirikoski ratkaisi

Kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Lara Stalder pääsi yksin läpi, mutta Sanni Ahola onnistui nollaamaan sveitsiläistähden aikeet. Tuo sama uusiutui minuuttia myöhemmin, mutta silläkin kertaa Ahola oli taitavampi. Sveitsi tuli kahden maalin päähän, kun Sinja Leemann onnistui läpiajostaan erän 11. minuutilla. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Jenni Hiirikoski nosti kiekon omalta alueelta tyhjään sveitsiläismaaliin. 

– Nyt on tottakai hyvä fiilis, kun tuli eka voitto. Olihan tämä ihan erilaista peliä kuin pohjoisamerikkalaisia vastaan, oikeastaan kuin eri lajia olisi pelattu, paalutti Tapani Discovery Sportilla.

Maalit:

0.42 1-0 Petra Nieminen
14.14 1-1 Lara Stalder (Alessia Bächler, Lara Christen)
19.52 2-1 Ronja Savolainen (Noora Tulus, Jenni Hiirikoski) yv
24.51 3-1 Sanni Vanhanen (Nelli Laitinen, Hiirikoski)
33.58 4-1 Tapani (Hiirikoski)
50.49 4-2 Sinja Leemann (Laura Zimmermann, Stefanie Wetli)
58.31 5-2 Hiirikoski tm 

Torjunnat:

Sanni Ahola: 4+4+5 = 13
Andrea Brändli: 15+7+6 = 28

Jäähyt:

Suomi: –
Sveitsi: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Bluesky social: @jounimikola.bsky.social
Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi