Naisleijonille karvas pettymys – Aneta Tejralova laukoi Tshekin välieriin

Anni Keisala oli jälleen paljon vartija Naisleijonien maalilla.

Pettymykseen päättyi Naisleijonien MM-turnaus Tanskassa, sillä Tshekki marssi välieriin maalein 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1). Toki Naisleijonilla on edessä vielä ainakin yksi sijoitusottelu, mutta se on tässä tilanteessa laiha lohtu.

– Tappion jälkeen on huono fiilis. Meillä oli voiton avaimet, mutta ei kun ei. Jatkossa pitää spekuloida tarkemmin, paalutti päävelmentaja Juuso Toivola.

Avauserä oli todella tasainen, sillä kumpikin joukkue laukoi yhdeksän kertaa kohti maalia. Tsekki hallitsi alkua, mutta Naisleijonat pääsi erän vanhetessa paremmin peliin mukaan. Erän ainoa tilastomerkintä oli kahden minuutin jäähy ja sen kärsi Jenni Hiirikoski.

Tshekki kuskin paikalle

Toista erää oli pelaamatta kolme minuuttia, kun Daniela Pejsova laukoi kiekon b-pisteen sisäkaarelta verkkoon. Suomi pääsi erän lopulla vielä ylivoimalle, mutta parista hyvästä tilanteesta huolimatta kiekko ei verkkoon mennyt.

– Meillä paljon parannettavaa, täytyy luoda parempia maalipaikkoja, totesi Sofianna Sundelin Discoverylla.

Naisleijonat tuli rinnalle

Naisleijonat tuli kolmanteen erään kovalla tsempillä ja kahdeksan minuuttia siinä ehti kulua, kun Noora Tulus laukoi pelin tasoihin. Tuluksen maalin jälkeen molemmilla oli paikkansa, mutta ratkaisua ei saatu, joten sitä jouduttiin hakemaan jatkoerästä.

Jatkoerää ehdittiin pelata vain 41 sekuntia, kun Aneta Tejralova laukoi Tshekin jatkoon. Tejralova sai kiekon harhasyötön seurauksena.

– Tämä tuntuu katkeralta, kun homma päättyi meikäläisen omaan virheeseen. Tähän ei muuta kuin, että aurinko nousee taas huomenna, totesi kapteeni Hiirikoski.

Tshekki rynni välieriin.

Maalit:

37.00 0-1 Daniela Pejsova (Alena Mills)
48.01 1-1 Noora Tulus sr
60.41 1-2 Aneta Tejralova

Torjunnat:

Anni Keisala: 9+13+7+0 = 29

Klara Peslarova: 9+15+13+1 = 38

Jäähyt:

Suomi: 3×2 min

Tsekki: 3×2 min

Muiden puolivälierien tulokset:

Sveitsi – Japani 2-1 vl (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
USA – Unkari 12-1 (1-0, 9-0, 2-1)
Kanada – Ruotsi

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuvat: Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi