Naisleijonien kolmannen erän kiri oli liikaa Ruotsille

Suomi jatkoi voitokasta menoaan naisten MM-kisoissa, kun pääsiäispäivänä Ruotsi kaatui alkuvaikeuksien jälkeen maalein 4-2 (0-0, 0-2, 4-0). Ronja Savolainen (2+0) ja Noora Tulus ottivat Naisleijonat reppuselkään kolmannessa erässä.

– Heikon kakkoserän jälkeen sisukas joukkue näytti luonteensa. Olemme tällä kaudella voittaneet kaikki pelit Ruotsia vastaan ja tälläkin kertaa olimme mielestäni valmistautuneet hyvin, mutta oliko sitten jotain jännitystä alussa vai mitä?, totesi päävalmentaja Juuso Toivola Discoverylla.

Avauserän ainoa tilastomerkintä oli Kiira Yrjäsen saama koukkaamisjäähy. Paikat oli vähissä, mutta Ruotsilla oli yksi täysin avoin paikka. Suomen parhaasta paikasta vastasivat Ronja Savolainen ja Kiira Yrjänen. Savolainen laittoi lätyn kulmalle, mutta Yrjänen putsasi vain lumet pois kiekon päältä.

– Ruotsi pelasi hyvin, mutta ei me oltu ihan vielä omalla tasollamme, totesi Rosa Lindstedt Discoverylla.

Hanna Thuvik vei Ruotsin johtoon, kun toista erää oli pelattu vain minuutti. Tuon jälkeen Naisleijonat pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta niistä ei tullut tulosta. Mira Jungåker tuplasi Ruotsin johdon ylivoimalla, kun erää oli jäljellä vain minuutti.

– Me pyöritään liikaa omissa. Nyt pitää olla vain huolellisempi kiekon kanssa, paalutti Petra Nieminen Discoverylla.

Kolmatta erää oli pelattu ainoastaan vajaat kahdeksan minuuttia, kun Suomi oli tullut jo rinnalle ja mennyt vielä ohikin. Naisleijonien osumista vastasivat Viivi Vainikka, Ronja Savolainen sekä Petra Nieminen. Savolaisen viimeistelemä tasoitusosuma syntyi ylivoimalla. Ruotsin takaa-ajo vaikeutui reilu viisi minuuttia ennen summeria, sillä Annie Silenille tuomittiin viisiminuuttinen laitataklauksesta. Ottelua oli jäljellä puolitoista minuuttia, kun Savolainen nousi röyhkeästi maalille ja painoi kiekon takatolpan juureen.

Maalit:

21.08 0-1 Hanna Thuvik (Sara Hjalmarsson)
38.59 0-2 Mira Jungåker (Anna Kjellbin, Lisa Johansson) yv
43.42 1-2 Viivi Vainikka (Sanni Rantala, Noora Tulus)
46.06 2-2 Ronja Savolainen (Petra Nieminen, Tulus) yv
47.51 3-2 Nieminen (Julia Liikala, Sanni Vanhanen)
58.34 4-2 Savolainen (Tulus) yv

Torjunnat:

Anni Keisala: 5+4+4 = 13
Sara Grahn: 8+14+12 = 34

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min
Ruotsi: 2×2 min + Annie Silen 5 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 32

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi