Anni Keisala nollasi Venäjän – Ykkösketju oli myös liekeissä

Susanna Tapani avasi Naisleijonien maalihanat Venäjää vastaan.

Suomi kaatoi keskiviikkona Venäjän maalein 4-0 (3-0, 0-0, 1-0). Ottelun hahmo oli nollapelin pelannut Anni Keisala. Naisleijonien ykkösketju Susanna Tapani, Michelle Karvinen ja Petra Nieminen viimeisteli neljästä maalista kolme ja niistä Nieminen teki kaksi. Tapani keräsi tehot 1+1 ja Karvinen puolestaan 0+2.

– Totta kai hienoa oli voittaa ja tiesimme meillä olevan kapasiteetti siihen. Lyhykäisyydessään peli oli loistavaa, ensimmäiseen erään hyvin valmistautunut joukkue ja sen jälkeen hävisi kaikki, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen totesi.

Avauserää oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Susanna Tapani laukoi Michelle Karvisen poikittaissyötön verkon perukoille. Neljä ja puoli minuuttia myöhemmin Naisleijonien ykkösketju iski uudelleen, kun Petra Nieminen taisteli kiekon Valeria Merkushevan selän taakse. Kolmisen minuuttia myöhemmin Jenniina Nylund vei Suomen jo kolmen maalin johtoon. Tuo maali myös riitti Merkushevalle ja hänen tilalleen maalille luisteli Nadezhda Morozova.

– Ensimmäinen erä oli ihan loistavaa kiekkoa. Jokaisella kentällä jalka kulki ja pystyttiin hallitsemaan kiekkoa, ottelussa kaksi maalia tehnyt Nieminen analysoi.

Toisen erän puolivälissä oli Olga Sosina jo puolittain irti, mutta Ronja Savolainen tuli tilanteeseen hienosti takaa napaten kiekon. Venäjällä oli muutenkin ote erän avauspuoliskolla. Venäläisten hallinnasta huolimatta Anni Keisala torjui erässä ainostaan neljä kertaa ja virkasisko Morozova koppasi kiekon myös neljä kertaa.

– Tyypillistä vähän uudehkolle joukkueelle, joka ei ole ollut vuosia yhdessä kimpassa. Nuorehkolle joukkueelle ja se näkyi tuolla pukukopissa ensimmäisen erän jälkeen. Oltiin niin maireen tyytyväisiä. Sitten pientä hulabaloota ja tanssia, lähdettiin toiseen erään. Turpaan tuli, että tukka lähti kakkosessa, Mustonen valaisi.

Päävalmentaja näki toisen erän tapahtumien olevan osana sitä prosessia, jota joukkue tällä hetkellä käy. Siitä huolimatta keskiviikon kaltaiseen esitykseen varsinkin toisessa erässä ei ole MM-kisoissa varaa, mikäli mielii menestyä.

– MM-kisoissa ei ole varaa lähteä soitellen sotaan, jos johtaa 3-0. Anni Keisala voitti ottelun meille kakkoserässä. Oikeudenmukaiset luvut olisivat olleet 3-3. Onneksi selvittiin siitä tällä kertaa, Mustonen pohti.

Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Nieminen nappasi kiekon b-pistealoituksesta, jonka jälkeen hän kiersi maalille nostaen kiekon Morozovan olkapään ja poikkiputken kautta verkkoon. Lisää osumia ei nähty ja näin siis Keisala pelasi nollapelin.

Voitosta huolimatta parannettavaa jäi tuleviin koitoksiin vielä runsaasti, mikäli Naisleijonat aikovat pelata mitaleista näissä karkeloissa.

– Meille tulee puolivälierässä näillä näkymin vastaan Tshekki, joka on astetta kovempi kuin Venäjä. Tuolla suorituksella tulee Tshekiltä tukkaan, se on ihan selvä. Jos pystytään pelaamaan sellaisia eriä kuin ensimmäinen tai edes lähellä sitä, olemme silloin vahvoilla, Mustonen tuumasi.

Suomen pelit jatkuvat torstaina, kun vastaan luistelee alkusarjan viimeisessä kamppailussa Sveitsi. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.

Maalit:

8.07 0-1 Susanna Tapani (Michelle Karvinen, Ronja Savolainen)
12.33 0-2 Petra Nieminen (Karvinen, Tapani)
15.21 0-3 Jenniina Nylund (Noora Tulus)
44.50 0-4 Nieminen

Torjunnat:

Valeria Merkusheva: 5+-+- = 5
Nadezhda Morozova (15.21): 2+4+3 = 9
Anni Keisala: 4+4+5 = 13

Jäähyt:

Venäjä: 3×2 min
Suomi: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola, Joni Hildén
Twitter: @JouniMikola
Kuvat: Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto

Juttua päivitetty 26.08.2021 kello 0:40

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi