Naisleijonat nollasi Unkarin

Suomi jatkoi jääkiekon naisten MM-kisojen alkulohkossa voitokkaasti loppuun asti, sillä toisena pääsiäispäivänä joukkue kaatoi Unkarin 5-0 (1-0, 3-0, 1-0). Näin Naisleijonien jatko-ohjelma helpottuu hieman. Joukkueella on muuten tällä kaudella jo 16 peräkkäistä voittoa.

– Tyytyväinen täytyy olla, kun on ensimmäinen tavoite saavutettu. Nyt sitten kohti seuraavaa tavoitetta. Erityisen tyytyväinen olen maalivahtipeliin sekä erikoistilannepelaamiseen. Nyt sitten pari välipäivää ja sen jälkeen kohti sitä seuraavaa tavoitetta, paalutti päävalmentaja Juuso Toivola.

Erää oli pelattu 11 ja puoli minuuttia, kun Nelli Laitinen laukoi siniviivalta kiekon verkkoon. Kiekko taisi muuttaa hieman unkarilaispuolustajasta suuntaa. Puolitoista minuuttia ennen erätaukoa Fanni Gasparics sai kaksi minuuttia huitomisesta, mutta tuota ylivoimaansa Naisleijonat eivät pystyneet hyödyntämään.

– Puhuimme, että tänään pitää viedä peliä alusta alkaen. Saara Niemi on todella vaativa valmentaja, kommentoi Julia Liikala Discoverylla

Suomi hyödynsi toisen ylivoimansa, kun Jenni Hiirikoski laukoi toisen erän kolmannella minuutilla kiekon tarkasti alakulmaan. Naisleijonat hyödynsi myös erän toisen ylivoimansa, kun Jenniina Nylund sutaisi irtokiekon verkkoon. Suomi iski suoraan aloituksen ja sillä kuusi sekuntia Nylundin osuman jälkeen asialla oli Emilia Vesa.

– Nyt täytyy vielä viimeinen kaksikymppinen pelata omalla tasolla ja jättää hölmöt virheet pois, paalutti Noora Tulus Discoverylla.

Kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Suomi pääsi ylivoimalle. Tuota erikoistilannetta Naisleijonat eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään. Ottelua oli jäljellä 13 sekuntia, Ronja Savolainen laukoi siniviivalta yläkulmaan.

Maalit:

11.26 1-0 Nelli Laitinen (Petra Nieminen, Sanni Vanhanen)
22.12 2-0 Jenni Hiirikoski (Noora Tulus, Rosa Lindstedt) yv
36.15 3-0 Jenniina Nylynd (Vanhanen, Lindstedt) yv
36.21 4-0 Emilia Vesa (Sofianna Sundelin, Emmi Rakkolainen)
59.47 5-0 Ronja Savolainen (Sanni Rantala, Kiira Yrjänen)

Torjunnat:

Sanni Ahola: 3+6+6 = 15
Aniko Nemeth: 10+9+8= 27
Zsuzsa Revesz (51.07): – + – +4 = 4

Jäähyt:

Suomi: 1x2min
Unkari: 4x2min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @Jouni Mikola

Views: 28

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi