Naisleijonat nollasi Ruotsin – Sara Grahn piti numerot siedettävinä

Yksi harvoista ruotsalaishyökkäyksistä käynnistymässä. (Kuvakaappaus Yle Urehilun lähetyksestä)

Naisleijonat kaatoi torstaina suvereenin esityksen jälkeen Ruotsin 2-0 (1-0, 1-0, 0-0). Numerot siis mairittelevat Ruotsia, tuohon on selityksenä se, että 31 kertaa torjunut Sara Grahn oli ruotsalaisnimi.

Naisleijonien peli torstaina Ruotsia vastaan oli vähän kuin peli äidit vastaan tyttäret, sillä sen verran suvereenisti Suomi ottelua hallitsi. Hallinnasta huolimatta suomalaiset onnistuivat kahteen erään maalinteossa vain kahdesti. Suomalaismaaleista vastasivat Vilma Tanskanen ja Ronja Savolainen.

Ruotsin maalilla 24 kertaa kiekon tielle ehtinyt Sara Grahn piti siis numerot siedettävinä. Suomen maalilla Meeri Räisänen oli lähes työtön, sillä hän joutui tositoimiin vain seitsemän kertaa.

Sara Grahn tappiopelissäkin Ruotsin paras pelaaja. (Kuvakaappaus Yle Urheilun lähetyksestä)

– Hyvää peliä meiltä, saimme paikkoja ja pari maaliakin. Nyt on pelisysteemi hallussa huomattavasti paremmin kuin siinä Japani-ottelussa, totesi Ronja Savolainen Ylen eräntaukohaastattelussa.

Suomen totaalinen hallintä jatkui

Kolmaskin erä oli samanmoista peliä kuin kaksi ensimmäistäkin, mutta maalia ei Naisleijonat enää saaneet aikaiseksi. Kumpikin

– Kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan. Kiekkokontrollimme oli tänään tänään loistavaa. Tämä oli meidän tämän kauden peleistämme tasapainoisin esitys, totesi Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen Ylen haastattelussa.

Keskipäivällä alkanut ottelu keräsi Tampereen Hakametsän halliin ihan mukavan yleisömäärän, sillä ottelua seurasi 2 421 silmäparia.

Maalit:

18.50 1-0 Vilma Tanskanen (Jenniina Nylund, Saila Saari)
30.08 2-0 Ronja Savolainen (Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski) yv

Torjunnat:

Meeri Räisänen: 4+3+4 = 11

Sara Grahn: 14+10+7 = 31

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min

Ruotsi: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola

Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi