Naisleijonat kaatui heikkoon toiseen erään

Lähellä naisleijonat kävi, mutta heikko toinen erä oli syynä siihen, että joukkue kärsi tappion Yhdysvalloille Pyeongchangin olympiakiekon avausottelussa numeroin 1-3 (1-0, 0-2, 0-1). Suomi jatkaa pelejään tiistaina Kanadaa vastaan.

Avauserässä Suomella oli käynnistysvaikeuksia, sillä kokenut ja rutinoitunut USA painoi päälle lähes höyryjyrän lailla, mutta naisleijonat selvisivät kuitenkin ilman takaiskua. Yhdysvallat ei onnistunut saamaan kiekkoa verkkoon edes ylivoimalla, joka joukkue sai jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

Suomikin sai pelin juonesta paremmin ja paremmin kiinni, mitä pidemmällä erä eteni. Ensimmäinen kaksikymppinen huipentui kuusi sekuntia loppua, kun Venla Hovi onnistui tekemään oikein kunnon pukukoppimaalin. Esityön tuohon osumaan tekivät Linda Välimäki ja Petra Nieminen.

Suomi jäi USAn jalkoihin

Toisen erän alkuun Suomelle tuomittiin ottelun toinen kaksi minuuttinen, kun Tanja Niskanen ohjattiin boksiin estämisestä. Tuon kakkosen aikana verkko ei kuitenkaan heilunut, mutta hieman ennen erän ja ottelun puoltaväliä Monique Lamoureux nousi kulmasta maalillle ja ujutti kiekon verkkoon Noora Rädyn längistä.

Puolisentoista minuuttia tuosta ja Linda Välimäki passitettiin jäähyaitioon kampituksesta. USA ei tarvinnut ylivoima-aikaa kuin 10 sekuntia, kun kiekko oli jo toistamiseen Rädyn selän takana. Ylivoimamaalista vastasi Kendall Coyne.

Suomelle tuomittiin vielä erään vielä yksi jäähy, kun nelisen minuuttia ennen erän loppua Mira Jalosuo passitettiin boksiin kampituksesta. Tuon alivoiman naisleijonat kuitenkin selvittivät taistelemalla ja lopusta huolehti Noora Räty.

Jos avauserä oli vielä vielä tasainen, niin toinen oli jo silkkaa Yhdysvaltojen dominointia, sillä Räty torjui erässä peräti 21 kertaa, kun puolestaan virkasisko Madeline Rooney selvisi viidellä kopilla.

Suomi heräsi taistelemaan

Päätöserän ekalla kympillä Suomi sai jälleen juonesta kiinni, mutta kiekkoa ei Rooneyn selän taakse saatu. Parhaat paikat joukkue loi ensimmäisellä ylivoimallaan, mutta aina yhdysvaltalaispuolustus tai Rooney oli tiellä. Totuuden nimessä myös toisessa päässä oli tilanteita ja Räty venyi muutamaan fantom-luokan pelastukseen ja olihan kertaalleen myös tolpat naisleijonien puolella.

Suomi pääsi nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa toistamiseen ylivoimalle ja sillä kertaa käyntiinkin jo pariin otteeseen todella lähellä, mutta Rooney ei ollut vieläkään yllätettävissä. Naisleijonat painoi viimeiset pari minuuttia ilman maalivahtia ja ratkaisu nähtiin 13 sekuntia ennen loppua, kun Danielle Camaresi laittoi kiekon tyhjiin.

– Kun parempi ryhmä tulee tolla jalalla, niin sen tietää ettei tule helppoa. Hieno eka erä meiltä, mutta toisessa oli vaikeaa. Hienoa oli kuitenkin, että kolmannessa nousimme vielä taistelemaan, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen paalutti.

– Hyvä matsi meiltä vaikka hävittiin. Saatiin jännitys pois, niin toivottavasti ensi seuraavasta matsista tulee voitto. Ihan suht hyvä peli, sanaili Ronja Savolainen.

-Alku oli vähän tahmea, mutta hyvin päästiin peliin mukaan. Toisessa jäätiin jalkoihin ja homma ratkesi siihen. Päästiin vielä mukaan, mutta ei riittänyt, summasi puolestaan Noora Räty.

Maalit:

19.54 1-0 Venla Hovi (Linda Välimäki, Petra Nieminen)
28.58 1-1 Monique Lamoureux (Kelly Pannek, Jocelyn Lamoureux- Davidson)
31.29 1-2 Kendall Coyne (Brianna Decker, Hilary Knight) yv
59.47 1-3 Danielle Camaresi tm

Torjunnat:

Noora Räty: 11+21+7 = 39

Madeline Rooney: 8+5+10 =23

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min

USA: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi