Naisleijonat iski yhdeksän maalia Japanin verkkoon

Sofianna Sundelin ja Kiira Yrjänen juonivat Naisleijonien ensimmäisen maalin Japanin verkkoon.

Suomi möyhensi maanantaina Japanin maalein 9-3 (2-1, 4-1, 3-1). Naisleijonien kolmen pisteen naisia olivat Elisa Holopainen (2+1), Viivi Vainikka (2+1) ja Sanni Rantala (0+3). Japanin kaikki kolme maalia syntyi enemmän tai vähemmän Suomen löysäilystä.

– Tuloksellisesti oli hyvä peli, mutta vähän tehtiin peli vaikeaksi. Tärkeä voitto meille ja tästä kohti huomista. Susanna Tapanin paluu toi positiivisen muutoksen, paalutti päävalmentaja Juuso Toivola.

Suomi hallitsi avauserää mielinmäärin, sillä Naisleijonat vei laukaukset 16-5. Erätauolle lähdettiin kuitenkin numeroista 2-1. Erän puolivälissä Sofianna Sundelin kiersi maalin ja syötti Kiira Yrjäselle, joka puolestaan ajoi maalille ja Sundelin sitten törkkäsi irtokiekon maaliin. Japani tuli tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Akane Shiga pääsi viimeistelemään takatolpalta. Suomi kuittasi kuitenkin nopeasti, sillä Susanna Tapani kiersi laidalta maalille ja laittoi siinä samalla nippuun yhden puolustajan sekä maalivahti Miyuu Masuharan.

– Vähän eri meininki kuin kahdessa ekassa pelissä, nyt täytyy laittaa vain paikoista sisään, totesi Tapani Discoverylla.

Naisleijonat iski neljä kertaa

Toista erää ehdittiin pelata puolitoista minuuttia, kun Viivi Vainikka ohjasi Sanni Rantalan laukauksen Masuharan jälkojen välistä verkkoon. Seitsemän ja puoli minuuttia oli pelattu, kun Elisa Holopainen sooloili omalta alueeltaan toiseen päätyyn laukoen kiekon poikkiputken alle eli se oli sellainen kunnon coast-to-coast -maali. Ottelu oli ylittänyt puolivälinsä, kun Shiga toi Japanin uudelleen kahden maalin päähän. Kolmisen minuuttia tuosta ja Vainikka ohjasi irtokiekon rysään. Vajaa minuutti ennen erätaukoa Nelli Laitinen syötti hyökkäyssiniselle ja sieltä löytyi Petra Nieminen, joka ajoi maalille ja ohjasi kiekon takatolpalta verkkoon.

– Tuntuu oikein kivalta, kun on saatu peli hyökkäyspäähän. Olen sattunut olemaan maalilla oikeaan aikaan, kommentoi Vainikka peliä ja maalejaan Discoverylla.

Kolmatta erää oli pelattu vajaat kolme ja puoli minuuttia, kun Nelli Laitinen laukoi b-pisteen kaarelta takakulmaan. Reilu minuutti myöhemmin Elisa Holopainen niitasi Noora Tuluksen esityöstä numeroiksi 8-2. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Sini Karjalainen yllätti maskin takana olleen Masuharan. Heti seuraavasta vaihdosta Aoi Shiga iski Japanin kolmannnen maalin.

Huomiseen Sveitsi-otteluun lähdettäessä Suomen on tarkennettava puolustuspeliään, sillä maanantainen peli ei silloin riitä.

Maalit:

10.13 1-0 Sofianna Sundelin (Kiira Yrjänen)
13.25 1-1 Akane Shiga (Makoto Ito, Haruka Toko)
14.44 2-1 Susanna Tapani (Michelle Karvinen)
21.33 3-1 Viivi Vainikka (Sanni Rantala, Noora Tulus)
27.31 4-1 Elisa Holopainen (Krista Parkkonen)
31.01 4-2 Ak. Shiga (Kanami Seki)
34.13 5-2 Vainikka (Rantala, Holopainen)
39.46 6-2 Petra Nieminen (Nelli Laitinen, Rantala)
43.20 7-2 Laitinen (Sundelin)
44.59 8-2 Holopainen (Tulus, Vainikka)
56.28 9-2 Sini Karjalainen (Parkkonen)
58.14 9-3 Aoi Shiga (Toko, Ak. Shiga)

Torjunnat:

Meeri Räisänen: 4+7+6 = 17

Miyuu Masuhara: 13+17+12 = 42

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min

Japani: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi