Pasi Mustonen: “Pelissämme oli todella paljon hyvää”

Naisleijonien taival kohti Pekingin talviolympialaisia alkaa kolmella maaottelulla Kanadaa vastaan ja niistä ensimmäinen pelattiin torstaina Hartwall Areenalla. Kanada voitti paremman viimeistelynsä turvin maalein 4-2 (1-0, 2-1, 1-1). Maat kohtaavat toisensa vielä viikonloppuna kahdesti Turussa.

Avauserää oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Minnamari “Minttu” Tuominen joutui kärsimään kakkosta, mutta Suomi selvisi tuosta kurimuksesta kuivin jaloin. Hetki tuon alivoiman jälkeen Naisleijonat pääsi yrittämään kahden pelaajan ylivoimalla minuutin ja 40 sekuntia, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Emerance Marshmeyerin vartioima maali pysyi koskemattomana. Ylivoiman paras paikka siunaantui Susanna Tapanille, jonka sutaisi painui ohi tyhjästä maalista.

Erä oli vanhentunut 14 ja puoli minuuttia, kun Victoria Bachin laukaus b-pisteeltä painui Meeri Räisäsen selän taakse. Maalin syntyyn vaikuttanut tilanne sai alkunsa kanadalaisten hyökkäysalueen riistosta. Suomella oli erän alkupuolella puolittainen ylivoimahyökkäys, mutta Julia Liikalan viimeistely-yritys epäonnistui.

– On aivan huikeeta päästä pelaamaan täällä kotiareenalla eli fiilikset on todella korkealla. Nuoria pelaajia pitää tukea, että he uskaltavat pelata rohkeasti. Parini Sanni Rantala isokokoinen ja todella lahjakas pelaaja, paalutti kapteeni Jenni Hiirikoski Discoverylla+:lla.

Meeri Räisänen oli työn sankari

Toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Kanada sai mahdollisuuden pelata kahden pelaajan ylivoimalla vajaan minuutin. Tuon alivoiman suurin sankari oli maalivahti Meeri Räisänen, joka otti todella tärkeitä koppeja. Naisleijonat avautui ylivoimamahdollisuus lähes välittömästi alivoiman jälkeen, kun Kanadalla vihellettiin jäähy, mutta tälläkin kertaa Marshmeyer oli ohittamaton.

Ylivoimapelin jälkeen Tapani pääsi laukomaan sisäkaarelta, mutta jälleen kerran huonolla osoitteella. Erää oli pelattu reilu 13 minuuttia, kun Brianne Jenner syötti taitavasti maalin takaa kulmalle ja sieltä yksi maailman parhaista naiskiekkoilijoista eli Marie-Philip Poulin laukoi kiekon verkkoon. Naisleijonat rikkoivat kuparisensa kolmisen minuuttia ennen erätaukoa, kun Petra Nieminen katkaisi syötön hyökkäyssinisellä ja tuon jälkeen laukoi kiekon vuorenvarmasti Marshmeyerin selän taakse. Kanada iski kuitenkin nopeasti, sillä Melodie Daoust yllätti Räisäsen vanhanaikaisella.

Räisänen oli erässä todellinen työn sankari, sillä hän torjui peräti 23 kertaa, kun taas virkasisko Marshmeyer selvisi kahdella kopilla.

– Vähän helposti tuli maalit, kyllä meidän pitää päästä paremmin pyörittämään viidellä viittä vastaan, totesi Tapani Discovery+:lla.

Kiri loppui kesken

Suomi oli tullut juuri täysilukuiseksi, kun Poulin laukoi suoraan syötöstä, mutta sillä kertaa tolppa pelasti Naisleijonat. Seuraavalla kerralla ei enää pelastanut, kun Jocelyne Larocquen laukaus painui Räisäsen räpylän alta verkkoon. Viitisen minuuttia oli erää pelattu, kun Nieminen kilautti poikkiputkeen.

Erää oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, kun Naisleijonat tuli nopeaan vastahyökkäykseen ja Elisa Holopainen taitaa vain syöttää maalille, mutta kiekko painuukin suoraan Marshmeyerin selän taakse. Naisleijonat pelasivat lopussa peräti neljä minuuttia ja 16 sekuntia ilman maalivahtia, mutta Kanada ei saanut kiekkoa tyhjään verkkoon. Suomikaan ei onnistunut enää lisäämään omaa maalimääräänsä.

– Pelissä oli erittäin paljon hyvää, kuten alivoimapelimme ja se, että loimme paljon maalipaikkoja, totesi päävalmentaja Pasi Mustonen Discovery+:lla.

Maalit:

14.32 0-1 Victoria Bach (Jillian Saulnier, Emma Maltais)
33.19 0-2 Marie-Philip Poulin (Brianne Jenner, Emily Clark)
36.51 1-2 Petra Nieminen
37.49 1-3 Melodie Daoust (Blayre Turnbull, Rebecca Johnston)
42.10 1-4 Jocelyne Larocque (Johnston, Laura Stacey)
48.04 2-4 Elisa Holopainen (Jenni Hiirikoski)

Torjunnat:

Meeri Räisänen: 10+23+7 = 40
Emerance Mashmeyer: 8+2+7 = 17

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min
Kanada: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi