Nacer Chadlin viime hetken maali pelasti Belgian

Belgia voitti Rostovissa pelatussa neljännesvälieräottelussa Japanin todellisen draaman jälkeen 3-2 (0-0). Japani johti jo 2-0, mutta Belgia hivuttautui rinnalle ja meni ohi.

Ensimmäiset puoli tuntia oli täydellistä Belgia hallintaa, ei ihan sellaista kuin sunnuntainen Espanja – Venäjä -ottelun loppu, mutta ei paljon puuttunut. Japani sai muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen ja paras paikka osui 31. minuutille.

Thibaut Courtois laittoi 44. minuutilla peliä vähän jännäksi päästäen helpon pallon jalkojensa välistä kohti maalia, mutta onnekseen ehti nappaamaan pelivälineen ennen maaliviivaa. Pallonhallinta oli Belgialle 57 prosenttisesti, mutta joukkue laukoi kymmenen kertaa ja niistä kaksi suuntautui kohti maalia. Japanin vastaavat luvut olivat neljä kutia, joista yksi maalia kohti.

Huh huh, mikä puoliaika

Toista puoliaikaa oli pelattu parisen minuuttia, kun Gaku Shibasaki pelasi Genki Haraguchin vauhtiin, ja Haraguchi laukoi juoksunsa päätteeksi kliinisesti takakulmaan. Tuosta meni nelisen minuuttia ja Takashi Inui yllätti toistamiseen Thibaut Courtoisin.

Belgia kavensi 70. minuutillla, kun Jan Vertonghen puski kulmapotkun jälkitilanteesta pallon 16-rajalta takakulmaan. Tasoitusosuma nähtiin nelisen minuuttia myöhemmin jälleen kulmurin jälkitilanteesta. Tällä kertaa pallon puski verkkoon Marouane Fellaini.

Eiji Kawashima venyi kahteeni huippupelastukseen 86. minuutilla estäen sekä Nacer Chadlin että Romelu Lukakun maalintekoyritykset. Japanilla oli erotuomarin antamalla lisäajalla vapari vajaasta paristakympistä, mutta Courtois torjui laukauksen kulmuriksi.

Kulmurin jälkeen Belgia lähti nopeaan vastahyökkäykseen, ja Nacer Chadli niittasi pallon verkkoon Thomas Meunierin syötöstä. Tuossa vaiheessa oli menossa jo viimeinen lisäaikaminuutti.