Mustonen vaatii: Sukupuoli ei saa määrätä tuen määrää

Paljon on puhetta ollut siitä, onko naisten urheilu tasa-arvoisessa asemassa miesten urheiluun verrattuna. Monet asiat viittaavat siihen, että näin ei ole. Muun muassa monessa jääkiekkoseurassa poikien ja miesten toimintaan on saatavilla paremmin tukea, kun taas naisten ja tyttöjen toimintaan. Aiheeseen otti maanantaina kantaa myös naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen.

– Sitä samaa normaalia seuratyötä, josta pojat ovat saaneet aina nauttia, niin se sama anti pitää olla itsestäänselvyys myös tytöille ja naisille, Mustonen vaatii.

Osa suomalaisista naisten liigajoukkueista elää kädestä suuhun meiningillä ja jopa kauden loppuun saattaminen tekee osalle tiukkaa. Kun taas miesten puolella talousasiat ovat suhteellisen hyvin kunnossa. Samat suhdanteet ovat havaittavissa myös juniorijääkiekkoilun puolella, johon Mustonen toivoo muutosta.

– Ei sukupuoli saa sitä määrätä. Ihan sama tuki on oltava tyttö- ja poikajoukkueille. Ei se sen kummempaa ole, Mustonen paalutti.

Mustonen ei usko, että ongelma johtuisi niinkään taloudellisista seikoista, vaan syyt huonompaan kohteluun ovat muualla.

– Tässä on enemmän kyse tahdosta kuin taloudesta. Kyllä nämä asiat ratkeavat, jos oikeasti halutaan. Tässä on hyvin paljon sitä, miten suhtaudutaan toiseen sukupuoleen ja tarjotaanko heille sama mahdollisuus kehittyä huippu-urheilijaksi, Mustonen tykitti.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi