“Mörkö” heräsi – Leijonat välieriin

Marko "Mörkö" Anttila #12 otti Leijonat reppuselkään.

Suomi selvitti tiensä MM-kisojen välieriin voittamalla Slovakian maalein 4-2 (1-2, 1-0, 2-0). Leijonien voitto tuli vaikeuksien jälkeen ja sankariksi nousi Marko “Mörkö” Anttila, joka toi joukkueensa kahden maalin takaa rinnalle.

– Kova ottelu ja tultiin vaikeuksien jälkeen voittoon. Oltiin onneksi kärsivällisiä. Slovakia puolusti kärsivällisesti. Anttilalle ja hänen ketjulleen pitää nostaa hattua, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen CMorella.

Avauserässä Slovakia heitti kylmää vettä Leijonien niskaan, kun Adam Sykora ja Pavol Regenda onnistuivat yllättämään Jussi Olkinuoran. Erää oli jäljellä puolitoista minuuttia, kun Marko Anttila herätti toivoa suomalaisleirissä tuomalla Leijonat maalin päähän.

– Harvoin sitä saa Tampereella pelata tämmöisiä pelejä. Slovakia ei tehnyt hommaa meille helpoksi, mutta kolmas erä oli meiltä jo melko hyvä, totesi Anttila CMorella.

Mörkö iski uudelleen

“Mörkö” Anttila iski uudelleen, kun toista erää oli pelattu kolme minuuttia ja 44 sekuntia, näin oli päättänyt ottaa joukkueensa reppuselkään. Erän lopulla kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta onnistumisia ei tullut.

– Tärkeää on, että saatiin peli tasoihin ja oli muutenkin ihan ok erä. Nyt täytyy pelata vielä hyvä kolmas erä, totesi Valtteri Filppula CMorella.

Sakari Manninen huudatti Nokia Areenaa

Kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Sakari Manninen vei Suomen ensimmäistä kertaa kuskin paikalle. Maaliin teki komeimman esityön Mikael Granlund, mutta se riitti vain siihen “kolmanteen syöttöön”, kun syöttöpisteille pääsivät Mikko Lehtonen ja Jere Sallinen. Leijonien Saku Mäenalanen teki vielä yhden osuman, kun kiekko löysi tiensä tyhjään Slovakia-maaliin ajassa 59.59.

– Nää on aina tiukkoja ja maalin pelejä. Me tiesimme Slovakian vaarallisuuden, mutta me paransimme kokoajan. On mahtavaa päästä pelaamaan tämän yleisön eteen vielä viikonloppuna, sanaili Hannes Björninen CMorella.

Maalit:

8.17 0-1 Adam Sykora (Mario Lunter)
15.16 0-2 Pavol Regenda (Samuel Takac, Michal Ivan)
18.27 1-2 Marko Anttila (Niklas Friman, Ville Pokka)
23.44 2-2 Anttila
44.01 3-2 Sakari Manninen (Jere Sallinen, Mikko Lehtonen)
59.59 4-2 Saku Mäenalanen (Anttila, Hannes Björninen) tm

Torjunnat:

Jussi Olkinuora: 10+7+2 = 19
Adam Huska: 6+11+4 = 21

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min
Slovakia: 1×2 min

Muut puolivälieräottelut:

Ruotsi – Kanada 3-4 ja (2-0, 1-0, 0-3, 0-1)
Saksa – Tshekki 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
Sveitsi – USA 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 97

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi