MM-ralli pysyy Jyväskylässä seuraavat kolme vuotta – Jyväskylälle sadan tuhannen lasku

Jyväskylän kaupunki ja AKK Sports tekivät sopimuksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi MM-rallin järjestämisestä Jyväskylässä. Sopimuksen myötä jo perinteeksi muodostunut soraralli ajetaan Keski-Suomessa vuosina 2018-2020.

– Tämän rallin merkitys Jyväskylälle on ihan monella tapaa, me ollaan todella vahva tapahtumakaupunki, mutta tämä Neste Ralli on aivan ylivertainen meidän tapahtumista. Monestakin näkökulmasta, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto totesi.

Jyväskylässä on ajettu vuodesta 1951 lähtien joka vuosi, ilman katkoa. Kaupunki tunnetaan ympäri maailmaa rallikaupunkina ja järjestelyt toimivat aina yhtä hienosti. Taloudellisestikin ralli on hyvin tärkeä kaupungille, vaikka nyt uuden sopimuksen myötä velvoitteetkin lisääntyvät.

– Konkreettinen muutos on se, että me maksetaan 125 000 euroa tällaista perusmaksua, joka on tarkoitettu siihen, kun nämä lisenssimaksut, joita AKK maksaa WRC-promoottorille, on kasvanut. Kaupunki osallistuu siihen panostukseen ja se oli varmaan se konkreettisin muutos tässä sopimuksessa, Koivisto paljasti.

AKK:lle rallien järjestäminen Jyväskylässä ei ollut itsestäänselvyys, mutta siitä huolimatta se oli ensisijainen vaihtoehto, koska onhan MM-ralli järjestetty Jyväskylässä jo 66 vuoden ajan, niin tuskin kevyin perustein paikkaa vaihdetaankaan.

– Jyväskylässä on ajettu kansainvälistä huippuluokan rallia vuodesta 51 alkaen ja siinä mielessä on luonnollista, että se jatkuukin täällä, AKK:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio kiteytti.

– Maailma on muuttunut, puitteet ja reunaehdot ovat toisenlaisia, niin jouduimme siitäkin syystä käymään prosessiin lävitse tätä uutta maailmaa peilaten. On hienoa huomata, että Jyväskylässä on paljon halua edetä myös tulevaisuudessa siihen suuntaan, jotta halutaan nähdä vaivaa rallin täällä pysymiseen ja tulla siinä sitten meitä vastaan tuonne kansainväliseen suuntaan.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi