MM-kisojen paras puolustaja valitsi HIFK:n

Poikien MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi viime keväänä valittu Teodor Fritz-Tikkanen siirtyy HIFK:n riveihin. Ruotsissa koko ikänsä pelannut suomalaistaustainen puolustaja halusi siirtyä joukkueeseen, jonka tavoitteet ovat korkealla ja jolla on suuri halu voittaa.

– Olen kuullut, että HIFK:ssa on hyvä johto ja valmennus. Joukkueessa on sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia. Tämä antaa itselleni hyvän mahdollisuuden kehittyä jääpallopelaajana, Fritz-Tikkanen toteaa.

Fritz-Tikkanen on elänyt ja pelannut koko ikänsä Ruotsissa. Suomen Bandyliigasta hänellä ei ole kovin paljon tietoa. Vaikka äidinkielenään hän puhuu Ruotsia ja asuu ruotsissa, on hänellä myös siteitä Suomeen.

– Minun isäni on Suomesta. Minulla on sukulaisia pitkin poikin maata ja olen käynyt usein Suomessa, lähinnä Kemissä ja olen hiihtänyt Ylläksellä. Suomalaiseen jääpalloonkin minulla on pieniä kytkyjä, sillä isoisäni on pelannut jääpalloa Vastuksessa, Fritz-Tikkanen paljastaa.

Viime keväänä Fritz-Tikkanen pelasi poikien P19 MM-kisoissa Ruotsissa Göteborgissa. Hänet valittiin tuolloin kisojen parhaaksi puolustajaksi. Fritz-Tikkanen ei suinkaan pelannut Ruotsin maajoukkueessa, vaan Suomen.

– Se oli todella suuri juttu minulle, että sain pukea Suomen maajoukkuepaidan päälleni. Se merkitsi minulle paljon, mutta se merkitsi vielä enemmän isälleni ja isoisälleni, Fritz-Tikkanen kertoo.

Bandyliigasta Fritz-Tikkanen tietää ainoastaan sen, että siinä pelaa yhdeksän joukkuetta ja pelit pelataan ulkona. Bandyliigassa pelaa muutamia tuttuja pelaajia P19 maajoukkueesta.

– Olen kuullut, että Suomen Bandyliigassa peli on erilaista. Se on sekoitusta ruotsalaisesta ja venäläisestä pelistä. Suurin ero on siinä, että harjoitellaan ja pelataan ulkona. En viime vuosina ole pelannut ja harjoitellut ulkona. Toivottavasti pelipäivinä ei sada lunta tai vettä, Fritz-Tikkanen toivoo.

Hän on myös opetellut uuden seuransa historiaa ja tietää, että HIFK on voittanut eniten mestaruuksia Bandyliigassa. Menestys on aina tavoitteena, kun päälle pukee punaisen kilpipaidan. Kannattajille Fritz-Tikkanen lähettää selkeän viestin.

– Toivon, että tulette peleihin ja kannustatte meitä. Nähdään talvella!

Teksti: Joni Hildén

Lähde: HIFK-Bandyn tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi