Huuhkajille tasapeli Bosnia-Hertsegovinaa vastaan – Teemu Pukki osui kahdesti

Qatarin vuoden 2022 MM-kisojen karsinnat starttasi keskiviikkona Suomen osalta kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ottelu päättyi vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen tasapeliin 2-2 (0-0).

– Oli tiukka ja viihdyttävä matsi. En nähnyt rankkaritilannetta. Yritimme pitää johtoaseman, mutta yhteen pisteeseen on tyytyminen. Teemun toinen maali oli hieno vastaisku. Tasoitus tuli henkisesti tärkeään paikkaan. Bosnian linja oli melko korkealla ja meidän olisi pitänyt päästä pelaamaan enemmän sinne taakse, totesi päävalmentaja Markku Kanerva.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä vain pari minuuttia oli pelattu, kun Teemu Pukki oli jo nokikkain Ibrahim Sehicin kanssa. Pukki sai pallon jo Sehicin ohi, mutta toppari Sinisa Sanicanin pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Huuhkajille tuomittiin vapaapotku noin kahdestakympistä, kun 17 minuuttia oli pelattu. Sehic onnistui torjumaan Joona Toivion laukauksen. Toivion laukaus oli hyvä, mutta suuntautui liiaksi keskelle.

Pian vaparin jälkeen oli omissa vaaranpaikat, mutta Paulus Arajuuri blokkasi kaksi laukausta lähes kuolemaa halveksuen. Jesse Joronen Huuhkajien maalilla otti myös ensimmäiseen puoleen tuntiin kaksi todella isoa torjuntaa.

Suomi sai nopean vastahyökkäyksen, kun 40 minuuttia oli pelattu, mutta Sehic onnistui vuorollaan torjumaan Pukin ja Glen Kamaran laukaukset. Suomi sai nopean vastahyökkäyksen, kun 40 minuuttia oli pelattu, mutta Sehic onnistui vuorollaan torjumaan Pukin ja Glen Kamaran laukaukset.

– Jatkamme kuten tähänkin asti, mutta hyökkäyspäässä pitää olla tarkempia, totesi valmentaja Kari Martonen.

Verkko heilui

Heti toisen neljävitosen aluksi Bosnialla oli vaarallinen paikka, kun Amer Gojak pääsi laukomaan vitosen viivalta, mutta Suomen onneksi Gojakin laukaus painui ohi. Bosnia-Hertsegovinalla vihellettiin rangaistuspotku, kun 55 minuuttia oli pelattu. Joronen torjui Miralem Pjanicin laukauksen, mutta Pjanic onnistui sijoittamaan jatkopallon verkkoon.

Suomi kuittasi maalin nopeasti, sillä vain pari minuuttia myöhemmin Pukki viimeisteli Joni Kaukon esityöstä tasoituksen. Viimeinen vartti oli jo menossa, kun Pukki oli taas nokikkain Sehicin kanssa, mutta maalivahti oli sillä kertaa parempi. Minuutti tuosta ja Pukki pääsi omalta alueelta vastahyökkäykseen. Lopputuloksena tuosta oli se, että Pukki laukoi pallon juoksunsa päätteeksi verkkoon. Tuohon osumaan esityön teki vain minuutin kentällä ollut Joel Pohjanpalo.

Kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa Miroslav Stefanovic laukoi kuudentoista kulmalta pelin tasoihin.

– Olimme toisen puoliajan alussa vähän jaloissa, mutta tasapeli on pettymys. Oli tärkeää päästä rankkarin jälkeen nopeasti peliin mukaan. Kotipeleistä pitää saada pisteitä, paalutti Pukki Viaplayn haastattelussa.

Maalit:

55. 0-1 Miralem Pjanic (rp)
58. 1-1 Teemu Pukki (Joni Kauko)
78. 2-1 Pukki (Joel Pohjanpalo)
85. 2-2 Miroslav Stefanovic

Kokoonpanot:

Suomi: Joronen | Arajuuri, Toivio, Raitala | Hämäläinen, Kauko (82. Sparv), Kamara, Lod (77. Pohjanpalo), Alho | Pukki, Valakari (46. Schüller)

Bosnia-Hertsegovina: Sehic | Civic, Sanicanin, Hadzikadunic, Todorovic | Cimirot (82. Demirovic), Pjanic, Gojak (64. Duljevic) | Krunic, Dzeko, Stevanovic (89. Kolasinac)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 34

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi