Minihuuhkajille karu loppuminuuttien tappio

Minihuuhkajien hieno taistelu päättyi Seinäjoella tappioon Norjalle 2-3 (1-1). Norja tuli rinnalle ja ohi aivan kalkkiviivoilla.

Suomi pystyi luomaan heti ensimmäiseen viiteen minuuttiin jo kaksi sellaista puolittaista pelipaikkaa, mutta Norja kuitenkin onnistui maalinteossa 11. minuutilla. Jens Hauge laittoi pallon verkkoon, kun Rasmus Leislahti oli ensin nyrkkeilyt palloneteensä.

– Leislahdelta oikein hyvä torjunta, mutta valitettavasti väärään suuntaan, kommentoi tilannetta maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen Ylen erätaukohaastattelussa.

Minihuuhkajat tuli tasoihin, kun Eetu Vertainen osui rangaistuspotkusta 29. minuutilla. Rangaistuspotku vihellettiin siksi, että Christian Dahle Borchgrevink otti Vertaista lähes ristivyöstä, jos pieni painitermi sallitaan.

– Aloimme oikein hyvin, mutta sitten tuli heikompi jakso. Tuohon jaksoon sitten vielä maali omiin. Onneksi saimme uudelleen otteen ja vielä tasoitusmaalinkin, Reponen jatkoi.

Norja rinnalle ja ohi aivan kalkkiviivoilla

Suomi siirtyi johtoon, kun toista neljävitosta oli pelattu noin kahdeksan minuuttia. Tilanne syntyi, kun Abukar Mohamed syötti keskialueelta linjan taakse ja Saku Ylätupa spurttasi läpiajoon kiertäen vielä maalivahti Julian Fayen. Tuon päätteeksi Ylätupa nautiskeli pallon verkkoon.

Muutama minuuttia myöhemmin Vertainen haastoi norjalaispuolustuksen pääaten myös maalipaikkaan, mutta Faye onnistui torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. Tuon kulmurin jälkeen Valtteri Vesiaho puski pallon yli.

Ylätupa oli yllättää Fayen vajaan seitsemänkymmenen minuutin kohdalla, kun norjalaismaalivahti seikkaili vähän ulkona maaliltaan. Ylätuvan laukaus noin neljästäkympistä meni kuitenkin vähän yli.

Norja onnistui tasoittamaan 90. minuutilla, kun Erik Botheim puski vitosen viivalta pallon Leislahden selän taakse. Pari minuuttia tuosta ja Tobias Borchgrevink tuikkasi jalallaan pallon verkkoon, kuin Botheim hieman aiemmin. Borchgrevink nousi todellakin joukkueensa sankariksi, sillä kaveri syötti tuon Botheimin tasoitusmaalin.

– Nyt on aika tyhjä olo. Norjalta loppuun kaksi hyvää paikkaa ja kaksi maalia. Portugalia vastaan lähdetään vielä kuitenkin täysillä, jotta saadaan parempi tulos, kommnetoi pettynyt Jaakko Oksanen Ylen haastattelussa.

– Ehdottomasti pettymys, meidön pitäisi käyttämään enemmän vahvuuksiamme. Tiesimme, että Norjalla on hyviä pääpelaajia ja heitä nostetaan myös ylös, sanaili päävalmentaja Juha Malinen Ylen haastattelussa.

– Mun mielestäni Ville Tikkanen olisi pitänyt päästää takaisin aiemmin tuossa tasoitusmaalitilanteessa, Malinen jatkoi.

Maalit:

11. 0-1 Jens Hauge
29. 1-1 Eetu Vertainen (rp)
53. 2-1 Saku Ylätupa (Abukar Mohamed)
90. 2-2 Erik Botheim (Tobias Borchgrevink)
90+2 2-3 Borchgrevink

Kokoonpanot:

Suomi: Leislahti | Jäntti, Vesiaho, Tikkanen (, Virtanen | Stavitski, Oksanen, Mohamed (90+5 Fagerström), Mattsson (87. Heinolainen) | Vertainen, Ylätupa (82. Bradley)

Norja: Faye | Kitolano, Østigård, Salte, J. Borchgrevink | Hauge (73. Botheim), Christensen, T. Borchgrevink, Vetlesen (90+6 Brynhildsen) | Håland, Markovic

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi