Mikko Manner: “USA on erittäin nopea joukkue”

Suomi kohtaa hetken päästä USA:n MM-kisojen avausottelussa. Edessä on ottelu, jota kiekkokansa on odottanut jo pitkään, sillä kahteen vuoteen ei olla MM-kiekko pelattu.

Luvassa on vauhdikas kamppailu, ainakin jos Suomen joukkueen valmennustiimiin kuuluvaa Mikko Mannerta on uskominen.

– USA on erittäin nopea joukkue. Se tarkoittaa sitä, että he hyökkäävät oman alueen riistoista todella hanakasti kohti maalia. Meillä se korostuu siinä, miten me kiekkoja sijoitetaan, kun ylitetään vastustajan siniviivaa ja kun olemme tekemässä maalia, meidän pitää pystyä ampumaan enemmän ja saada äijiä maalille, Manner kuvailee.

Mannerin mukaan pitää olla kiekon kanssa tarkkana, eikä antaa tuuriin perustuvia poikkisyöttöjä, jotta USA ei pääse omalta alueeltaan lähtemään vastaiskuihin.

– USA:lle on hyökkäysalueella ominaista, kun he siellä pelaavat, tällaiset poikkisyötöt takatolpille, joka tarkoittaa sitä, että meidän täytyy omassa pelissämme suojella todella tarkasti keskilinjaa ylittäviä syöttöjä ja takatolppapelejä, Manner valaisee.

– Yritetään olla huolellisia itse kiekon kanssa, että ei anneta vastustajalle vastaiskuja, jotta heidän nopeutensa ei pääse esiin ja muistetaan omalla alueella puolustaa kärsivällisesti niitä poikkisyöttöjä pois.

Mannerin mukaan Yhdysvaltojen joukkueesta ei tällä hetkellä löydy sellaista pelaajaa, joka olisi suomalaisten erityisessä vartioinnissa.

– Ei ole vielä, kun hekin pelaavat ensimmäisen pelin. Tällä hetkellä keskittymisemme on omaan viisikkopelaamiseen ja tulevaisuudessa, kun huomenna kohdataan Kazakstan, saadaan heistä vähän materiaalia ja voidaan valmistautua enemmän suhteessa vastustajaan, Manner toteaa.

Suomen ja USA:n välinen kamppailu käynnistyy kello 16:15 Arena Rigassa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi