Mika Ahosen upea valmennusura päätökseen

EräViikingit ilmoitti tiistaina, että miesten liigajoukkuetta kaksi kautta luotsannut Mika Ahonen jättää päävalmentajan tehtävän tämän kauden jälkeen. Samalla Ahonen ilmoitti Facebookissa, että todennäköisesti hänen uransa salibandyn parissa on tullut päätökseen.

Ahonen on Suomen menestynein seuravalmentaja salibandyssa ja on voittanut Suomen mestaruuden kymmenen kertaa. EräViikingeissä mestarivalmentaja johdatti joukkueensa kahdesti pudotuspeleihin, mutta matka ei jatkunut puolivälieriä pidemmälle.

EräViikinkeihin Ahonen siirtyi Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen, mutta sitä ennen hän valmensi monta vuotta Salibandyliigassa Viikinkejä (SSV). Urallaan hän on toiminut myös maajoukkueen valmennuksessa ja oli voittanut vuoden 2016 maailmanmestaruutta.

-Kiitos paljon Amu. Olemme kulkeneet pitkän matkan yhdessä ja kaikki saavutukset ovat olleet aivan huikeita, mitä olemme yhdessä ja joukkueen kanssa saavutettu vuosien aikana, EräViikinkien manageri ja Mika Ahosen pitkäaikainen ystävä Kurre Westelund kiitteli EräViikinkien tiedotteessa

Mika Ahonen valmensi Suomessa pitkän rupeaman, kunnes Viikinkien ja Tapanilan Erän yhdistyessä EräViikingeiksi hän päätti lähteä kokeilemaan siipiään ulkomaille. Paikka löytyi Helsingborgista, jossa hän toimi päävalmentajana kaudella 2016-2017.

-Vuosi Ruotsissa teki itselleni hyvää ja näki asioita vähän eri kantilta, Ahonen kertoi palattuaan Suomeen kaksi vuotta sitten.

Valmentamisen lisäksi Ahonen on myös pelannut salibandyssa maalivahtina lajin alkuaikoina. Samassa tehtävässä hän toimi ennen salibandyyn siirtymistään jalkapallossa.

– En pitkään ollut maalivahtina, kun ei nuo pallot oikein tarttuneet. Oli parempi siirtyä syrjään ja siitä alkoi sitten valmennushommat, Ahonen totesi Viikinkiradion haastattelussa keväällä 2016.

Mikäli Ahosen ura valmentajana tulee myös päätökseen, jää salibandy kaipaamaan jälleen yhtä suurta persoonaa, jollainen tämä arvostettu valmentaja on. Ahosta arvostavat niin pelaajat kuin muut lajin parissa toimivat.

Kuuntele Mika Ahosen Viikinkiradiolle antama haastattelu täältä.

Teksti: Juho Kojima ja Joni Hildén

Kuva: Juha Käenmäki

 

 

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi