Mihail Grigorenkon laukaus loppuhetkillä upotti Tsekin

Riian MM-turnauksen avauksessa Venäjä voitti Tsekin maalein 4-3 (1-1, 1-1, 2-1). Mihail Grigorenko laukoi ratkaisun vain 19 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä.

Avauskaksikymppisellä kumpikin onnistui viimeistelyssä kertaalleen. Venäjä siirtyi Anton Burdasovin ylivoimamaalilla johtoon, kun ottelua oli pelattu nelisen minuuttia. Tsekki iski erän puolivälissä nopealla vastaiskulla tasoihin. Tsekkiläisten osumasta vastasi Jakub Flek.

Venäjä siirtyi Artjom Shvets-Rogovoin alivoimamaalilla uudelleen johtoon, kun kakkoserää oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia. Tsekki tuli kuitenkin kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin uudelleen rinnalle, kun Jakub Vrana laittoi läpiajonsa päätteeksi kiekon reppuun.

Kolmatta erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Alexander Barabanov hyödynsi tsekkipuolustuksen sekoilun vieden Venäjän jälleen johtoon. Erää oli jäljellä pari ja puoli minuuttia, kun Dominik Kubalik laukoi ylivoimalla Tsekin tasoihin. Venäjä tuli vielä, kun Mihail Grigorenko laukoi 19 sekuntia ennen loppua ranteellaan kiekon tarkasti yläkulmaan.

Samaan aikaan naapurihallissa vietettiin todellisia maalijuhlia, kun Saksa voitti Italian 9-4 (2-2, 5-0, 2-2).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi