Maxim Noreaun laukaus lähetti Leijonat kotimatkalle

Leijonien tie olympialaisissa päättyi keskiviikkona puolivälieriin, kun Kanada vei voiton numeroin 1-0 (0-0, 0-0, 1-0). Ottelun ainosta maalista vastasi Maxim Noreau.

Ensimmäisen kaksikymppisen alku oli tunnustelevaa kiekkoa, mutta Suomi sai hieman otetta Chay Genowayn saaman kakkosen aikana. Pian tuon jäähyn jälkeen Eeli Tolvanen purjehti maalille, mutta Ben Scrivers selvitti tilanteen.

Erän toisella kympillä kumpikin pääsi yrittämään vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta Mikko Koskinen ja Scrivers eivät olleet yllätettävissä. Koskinen torjui erässä vain neljästi ja eikä toisessa päässäkään koppeja kertynyt kuin viisi.

– Hyvä erä meiltä, tultiin hyvin mukaan, totesi Mikko Lehtonen TV5:n haastattelussa.

Tarkkaa ja varovaista peliä

Kanada joutui vaihtamaan maalivahtia kakkoserän viidennellä minuutilla, kun Eric O’Dell taklasi Veli-Matti Savinaisen Scriversin päälle. Vaahteralehtien torjuntavastuun otti Kevin Poulin.

Kanada sai vähän otetta 14. minuutilla, kun Marko Anttila ohjattiin jäähyaitioon, mutta Leijona-puolustus ja Koskinen piti maalin taistellen maalin puhtaana. Erän viimeisillä sekunneilla oli vielä Tolvasella paikka, mutta Poulin ei ollut yllätettävissä.

– Aika tarkkaa peliä molemmilta, pitää olla hereillä loppuun asti, totesi Petri Kontiola.

Suomi ei saanut rikottua kuparista

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain 55 sekuntia, kun Maxim Noreau tulitti kiekon O’Dellin voittaman aloituksen jälkeen Koskisen taakse verkkoon.

Noreaun osuman jälkeen Leijonien peli sekosi aika pahasti ja maalipaikat olivat todella vähissä. Kerran Veli-Matti Savinainen nokikkain Poulinin kanssa, mutta tuo päättyi siihen, että Leijona-laituri meni vain itse verkkoon.

Suomi painoi päälle lopussa ilman maalivahtia, mutta tasoitusosumaa joukkue ei kyennyt värkkäämään ja niinpä Leijona-laumalla on edessä kotimatka. Kanada jatkaa välieriin ja siellä se kohtaa Saksan, joka voitti Ruotsin jatkoajalle venyneessä ottelussa numeroin 4-3. Saksan voittomaalin ampui Patrick Reimer, kun jatkoaikaa oli pelattu minuutti ja 30 sekuntia. Toisessa välierässä Tsekki kohtaa Venäjän olympiaurheilijat.

Maalit:

40.55 0-1 Maxim Noreau (Eric O’Dell)

Torjunnat:

Mikko Koskinen: 4+18+7 = 29

Ben Scrivens: 5+1+- = 6
Kevin Poulin (24.17): -+9+6 = 15

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min

Kanada: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi