Marleau siirtyy Torontoon – Komarov mielissään

NHL:n legendaarisiin seuroihin lukeutuva Toronto Maple Leafs julkaisi alkuviikosta, että San Jose Sharksia koko NHL-uransa ajan edustanut Patrick Marleau siirtyy kolmen vuoden sopimuksella kanadalaisseuraan. Päätös lähteä San Josesta ei ollut Marleaulle helppo, mutta Maple Leafsin edustaminen tuntuu silti miehestä hyvältä.

– Kanadalaiselle on ehdottomasti kunnia saada kutsua itseään Maple Leafsin pelaajaksi. Päätöksen tekeminen kesti, mutta kun tein sen, olen iloinen ollakseni täällä. En malta odottaa, että kausi alkaisi, Marleau fiilisteli.

Urallansa 1 670 NHL-ottelua pelannut Marleau on hyvä kovan luokan vahvistus Maple Leafsin joukkueelle ja mies otetaan Mastercard Centeriin avosylin vastaan. Marleaun tulevassa joukkueessa pelaa myös Suomen Leo Komarov.

– Marleau on todella mielenkiintoinen ja ennen kaikkea erittäin tarpeellinen vahvistus, Komarov mietti.

Marleau on tehnyt uransa aikana 1 200 pistettä NHL:ssä, jonka lisäksi mies on juhlinut kaksi kertaa olympiakultaa, voittanut maailmanmestaruuden kahdesti, pelannut NHL:n All Stars- ottelussa kolmena kautena, voittanut World Cupin mutta kirkkain kruunu Stanley Cupin voitto häneltä vielä puuttuu. Silti kokenut johtajahahmo on sellainen lisä Torontoon, mitä joukkue kaipaa.

– Meillä on nuori joukkue, ja tarvitsemme juuri tällaista johtajatyyppiä, joka pystyy myös tukemaan nuoria pelaajia. Hän on nähnyt maailmaa ja on edelleen kova pelaaja, Komarov hehkutti.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Views: 470

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi