Mario Mandzukic murskasi Englannin mm-unelman

Kroatia murskasi Englannin unelman finaalipaikasta voittamalla Luznikilla pelatun välieräottelun jatkoajan jälkeen 2-1 (0-1). Näin Kroatian kultainen sukupolvi saa mahdollisuutensa mestaruuteen viime hetkillä.

Ottelua oli pelattu vasta viitisen minuuttia, kun Englanti sai vapaapotkun seitsemästätoista metristä. Kieran Trippier laukoi tuon oikealle aivan putken alle. Danijel Subasic oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia. Osuma oli Trippierin ensimmäinen maajoukkuemaali.

Maalin jälkeen Harry Kane pääsi kertaalleen nokikkain Subasicin kanssa, mutta laukaus kolahti tolppaan. Kroatia sai myös vähitellen paremmin ja paremmin juonesta kiinni. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Dele Alli loi hyvän tekopaikan Jesse Lingardille, mutta Lingard laukaus meni reilusti ohi.

Ensimmäinen neljävitonen oli tilastollisesti lievää Kroatian hallintaa, sillä pallo oli joukkueella 54 prosenttisesti. Kroaatit laukoivat kuudesti ja niistä yksi meni kohti maalia. Englannin neljästä kudista suuntautui myös yksi maalia kohti.

Englanti oli lirissä

Toisen puoliajan ensimmäiseen parikymmeneen minuuttiin Englannin prässi oli melko korkealla, mutta Kroatia pääsi muutaman kerran vaarallisesti alueelle. Paras paikka siunaantui Luka Modricille, joka laukoi lujaa 16-rajalta. Kyle Walker blokkasi tuon laukauksen kuolemaa halveksuen.

Kroatia tuli tasoihin, kun neljävitosta oli pelattu reilu 20 minuuttia. Tilanteessa Sime Vrsaljko keskitti oikealta, ja Ivan Perisic ohjasi pallon maaliin. Perisicin ohjaus oli hieman kyseenalainen, sillä miehen jalka oli todella ylhäällä.

Hetki tuosta ja Perisic oli uudelleen tekopaikassa, mutta sillä kertaa pallo pamahti tolppaan. Vajaa kymppi ennen täyttä aikaa oli vuorostaan Mario Mandzukic nokikkain Jordan Pickfordin kanssa, mutta englantilaismaalivahti veti tilanteessa pidemmän korren.

Kieran Trippier antoi sivuvaparin erotuomarin antamalla lisäajalla. Pallo leijailli vitosen viivalle ja sieltä Harry Kane puski, mutta epäonnekseen ohi maalin. Ratkaisua ei enää tuon jälkeen nähty, joten edessä oli jatkoaika. Näin siis Kroatia joutui jo kolmatta kertaa peräkkäin pelaamaan pitkän kaavan mukaan.

Vajaa kymppi oli jatkoaikaa pelattu, kun Trippier antoi kulmapotkun, ja John Stones oli omissa korkeuksissaan, mutta Subasic pelasti Kroatian. Jatkoajan toista puoliskoa oli pelattu nelisen minuuttia, kun Mario Mandzukic laukoi vitosen viivalta takakulmaan.

Mandzukicin maali jäi ottelun viimeiseksi ja näin Kroatian kultainen sukupolvi murskasi Englannin unelman loppuottelupaikasta.

Maalit:

5. 0-1 Kieran Trippier
68. 1-1 Ivan Perisic (Sime Vrsaljko)
109. 2-1 Mario Mandzukic (Perisic)

Kokoonpanot:

Kroatia: Subasic | Strinic (95. Pivaric), Vida, Lovren, Vrsaljko | Brozovic | Perisic, Rakitic, Modric( 118. Badelj), Rebic (101. Kramaric) | Mandzukic (115. Corluka)

Englanti: Pickford | Maguire, Stones, Walker (112. Vardy) | Henderson (97. Dier) | Alli, Lingard, Young (90. Rose), Trippier | Kane, Sterling (74. Rashford)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi