Magnitogorskin vuoro jäädä Jokerien jalkoihin – Geoff Platt iski kahdesti

Jokerien voittoputki jatkui keskiviikkona, kun Metallurg Magnitogorsk kaatui Hartwall Arenalla maalein 5-3 (1-1, 3-1, 1-1). Jokerien sankareita olivat kaksi maalia viimeistellyt Geoff Platt sekä maalivahti Janis Kalnins, joka torjui peräti 38 kertaa.

Jokerit loi muutaman paikan ekaan viiteen minuuttiin, mutta Magnitogorsk iski ensimmäisestä paikastaan. Maalista vastasi Iiro Pakarinen, joka pääsi irtokiekkoon Janis Kalninsin torjunnan jälkeen. Maalista ehti kulua vain 23 sekuntia, kun tulikuuma John Norman tasoitti viikon neljännellä osumallaan. Ruotsalainen laukoi kiekon hienosti b-pisteeltä ohi Vasili Kosheckinin.

Erä oli tasainen muutenkin kuin maalien muodossa, mutta Kalninsilla oli hieman enemmän töitä maalillaan kuin Kosheckinillä.

– Tänään tulee olemaan ihan erilainen ilta kuin maanantaina, sillä Magnitogorsk on isokokoinen ja taisteleva joukkue, totesi Jokerien tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsen Viasatin haastelussa.

Jokereilta taas kova toinen erä

Toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Pekka Jormakka riisti kiekon keskialueella laittaen Nicklas Jensenin vauhtiin. Jensen vei puolestaan pari magnitogorskilaista vipuun syöttäen poikittaissyötön Geoff Plattille, joka siirsi Jokerit johtoon. Hetki ennen tuota maalia Dennis Rasmussen pääsi tulittamaan Sergei Mozjakinin syötöstä poikkiputkeen. Kiekko oli todella lähellä maalia, mutta sitä ei käyty koskaan tarkistamassa.

Platt oli uudelleen asialla, kun ottelu oli noin puolivälissään. Tällä kertaa mies nousi b-pisteiden väliin ja antoi palaa sydämensä kyllyydestä. Tuosta ei ehtinyt kulua kauheasti aikaa, kun Victor Lööv laukoi kiekon maaliin lähes samoilta jalansijoilta kuin Platt hetki aiemmin. Maali oli myös Löövin Jokeri-uran ensimmäinen. Samassa ajassa Kosheckin sai tarpeekseen, ja tilalle maalille luisteli Artjom Zagidulin.

Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Wojtek Wolski toi Magnitogorskin kahden maalin päähän. Kahden erän jälkeen Kalnins oli todellisessa sarjatulessa, sillä latvialaismaalivahti torjui niihin peräti 27, kun taas Kosheckin ja Zagidulin selvisivät yhteensä 14 kopilla.

– Maistuu tosi hyvältä, vaikka ollaan pari maalia tappiolla. Pitkästä aikaa Suomessa pelaamassa, joten se on erityisen hienoa. Nyt täytyy vain tulla rinnalle ja ohi, paalutti Magnitogorskin savolaishyökkääjä Iiro Pakarinen.

Janis Kalnins Jokerien viimeinen lukko

Päätöserän ekalla kympillä Jokerit oli hieman ottavana osapuolena, mutta Kalnins pystyi estämään Magnitogorskin lähentelyt. Narripaitojen erän alun parhaista hetkistä vastasi Normanin johtama hyökkäyskolmikko.

Jokerit pääsi yrittämään ylivoimalla, kun erän puoliväli oli ylitetty, mutta narripaitojen yritystä ei tuossa vaiheessa palkittu. Magnitogorsk tuli maalin päähän pari minuuttia ennen loppua, kun Roman Ljubimov tuikkasi Kalninsin eteensä torjuman kiekon lähes tyhjiin. Jokerit iski kuitenkin heti seuraavasta vaihdosta, kun Mika Niemi antoi palaa pelivälineen verkkoon.

Jokerien urakka jatkuu perjantaina, jolloin Hartwall Arenalle saapuu Avtomobilist Jekaterinburg. Tuo onkin sitten tällä hetkellä koko KHL:n kärkiottelu.

– Oli paikat pistää peli pakettiin jo aikaisemmikin, mutta onneksi se sitten kuitenkin saatiin. Voitot tuovat rentoutta ja itseluottamusta, paalutti Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki Viasatin haastattelussa.

Maalit:

6.43 0-1 Iiro Pakarinen (Matt Ellison, Wojtek Wolski)
7.06 1-1 John Norman (Brian O’Neill)
23.13 2-1 Geoff Platt (Nicklas Jensen, Pekka Jormakka)
29.44 3-1 Platt (Karl Stollery)
31.22 4-1 Victor Lööv (Oliver Lauridsen)
37.01 4-2 Wolski (Ellison)
58.06 4-3 Roman Ljubimov im
58.22 5-3 Mika Niemi (Alex Grant, Marko Anttila)

Torjunnat:

Janis Kalnins: 11+16+11 = 38

Vasili Koshechkin: 7+4+ – = 11
Artjom Zagidulin (31.22) – + 3+4 = 7

Jäähyt:

Jokerit: 1×2 min

Metallurg Magnitogorsk: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi