Maaginen Claudio Bravo torjui Chilen finaaliin

Chile kaatoi Portugalin Kazan Arenalla pelatussa Confederations cupin välierässä 3-0 (rp). 120 minuutin pelaamisen aikana joukkueet eivät saaneet maalia aikaiseksi.

Ekaan kymppiin molemmilla oli huippupaikat, kun parin minuutin välein sekä Eduardo Vargas että Andre Silva oli nokikkain maalivahdin kanssa. Rui Patricio sekä Claudio Bravo pystyi  kuitenkin estämään nuo yritykset.

Vajaa puoli tuntia oli pelattu, kun Aranguiz sai hyvän keskityksen, mutta miehen pusku painui hieman yläkulmasta ohi. Ensimmäisellä neljävitosella ei sitten paljon muuta tapahtunutkaan, vaikka tilastoihin Portugalille löydettiin seitsemän ja Chilelle neljä maalipaikkaa. Pallonhallinta oli chileläisillä 56 prosenttisesti.

Unettavaa jalkapalloa

Vajaan tunnin pelin jälkeen nähtiin ottelun siihen asti komein suoritus, kun Vargas yritti maalia kulmapotkun jälkitilanteesta komealla saksipotkulla. Patricion torjunta oli tilanteessa vähintäin yhtä komea kuin Vargasin laukaus.

Toisenkaan puoliajan pelistä ei jäänyt paljonkaan lapsille kerrottaa. Peliä kuvasikin hyvin Ylen selostaja Lauri Kottosen lausahdus: “Ei tämä Portugalin peli kyllä mitään Antti Muurismaista sexy footballia ole.”

Tolpat oli Patricion parhaat kaverit

Jatko-ottelua oli pelattu viitisen minuuttia, kun Alexis Sanchez pääsi tekopaikkaan rankkaripilkun tietämiltä, mutta miehen pusku painui hiuksenhienosti ohi maalin. Jatko-ottelun viimeisillä minuuteilla Chilellä oli enemmän kuin miljoonan taalan paikka iskeä ratkaisuosuma, kun ensin Arturo Vidal pamautti tolppaan ja jatkotilanteessa Martin Rodriguez vielä poikkiputkeen.

Rangaistuspotkukilpailun suuri sankari oli Chilen maalivahti Claudio Bravo, sillä mies torjui  kolme lusitaanien ensimmäistä yritystä ja useammin mies ei töihin joutunutkaan, sillä Chileltä onnistui kolme ensimmäistä laukojaa. Chileläisistä maalin laukoivat Arturo Vidal, Aranguiz ja Alexis Sanchez. Portugalilta puolestaan epäonnistuivat Ricardo Quaresma, Joao Moutinho ja Nani.

Näin Chile pelaa Confederations cupin loppuottelussa ja vastustaja siihen selviää huomenna, kun Saksa ja Meksiko ottavat yhteen Sotshin Fisht Olympic Stadiumilla.

Kokoonpanot:

Portugali: Patricio | Eliseu, Alves, Fonte, Cedric | Gomes (116. Martins), Adrien Silva (102. Moutinho), Carvalho, Bernardo Silva (83. Quaresma) | Andre Silva (76. Nani), Ronaldo

Chile: Bravo | Beausejour, Jara, Medel, Isla (120. Fuenzalida) | Hernandez (112. Silva), Diaz, Aranguiz | Sanchez, Vidal, Vargas (86. Rodriguez)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola