M-Sportin kabiinissa hauskaa pätkillä, mutta ei fläppitaululla

Jyväskylän MM-rallissa kahdeksantena ajavan Teemu Sunisen autossa on yhteispeli toiminut, vaikka vauhtia ei ole riittänyt fläppitaululle saakka. Sunisen kokenut kartanlukija Jarmo Lehtinen oli iltahuollon jälkeen jo hivenen leppoisampi kuin edellisiltana.

– Tänään oli pirun hauska päivä. Poika ajoi hienosti ja auto tuntui pätkillä hyvältä. Niin kauan on ollut hauskaa, kun näkee fläppitaulun. Silloin aina mieli mustuu vähän, kunnes ollaan seuraavalla pätkällä, Lehtinen totesi.

M-Sportin Ford ei ole kulkenut viikonlopun aikana sillä tavalla, että kello olisi siitä tykännyt. Lehtisen mukaan Suniselta ei olisi voinut enempää odottaa, mutta siitä huolimatta kello ei ole antanut myöden. Vauhti on vain kadonnut mystisesti.

– Varmaan olisi paljon iloisemmat ilmeet siellä fläppitaululla, jos tietäisi mistä se johtuu, Lehtinen naureskeli.

Suninen ei ole ainoa M-Sportin kuljettaja, jonka auto ei kulje, sillä tallin toista autoa ajava Gus Greensmith on kilpailussa vasta yhdeksäntenä. Mittarina Greensmith ei taas ole yhtä kova kuin viime vuonna tallikaverina ajanut Sebastien Ogier.

– Vaikea sitä on arvioida, kun ei ole maailmanmestaria tallikaverina. Gus on jäänyt kaksi minuuttia, niin ei se aivan huonosti siihen verrattuna ole. Viime vuonnakaan ei vauhtia täällä ollut, mutta silloin pysty sanomaan, että maailmanmestari on puoli minuuttia takana, niin oli helppo lopettaa ihmisten selittelyt, Suninen kiteytti.

Rallia on jäljellä enää neljän pätkän verran, kun sunnuntaina ajetaan vielä Ruuhimäki ja Laukaa kahdesti.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi