Luongon paluu siivitti Panthersin voittoon

Florida Panthers sai helpotusta ottamalla 4-2- voiton Winnipeg Jetsistä Helsingin NHL Global Seriesin toisesta ottelusta. Voiton yhtenä takuumiehenä oli maalille palannut konkarimaalivahti Roberto Luongo, joka torjui Panthersin maalilla 32 kertaa.

– On tietysti helpompi lähteä kotiin voitolla kuin olisi hävinnyt kaksi ottelua. Tiesimme, että voitto tuo joukkueelle lisää energiaa, Luongo totesi.

Luongo pelasi tällä kertaa Suomessa vain yhden ottelun, mutta ensimmäinen kerta tämä ei miehelle ollut, kun on Helsingissä käymässä.

– Tämä on kolmas kerta minulle tässä kaupungissa ja nautin täällä olostani. Tämä on hieno kaupunki ja odotin tätä reissua siitä lähtien, kun otteluohjelma tuli, Luongo kertoi.

Luongon paluu kentälle antoi helpotusta myös koko joukkueelle. Joukkueen kapteeni Aleksander Barkov antoi myös konkarimaalivahdille tunnustusta siitä, että hän oli yksi tekijä perjantain voitossa.

– Totta kai aina kun voittaa, niin se on iso helpotus ja me nyt näitä kahta pistettä tarvittiin aika kipeästi, että saisimme itseluottamusta sekä pisteitä. Meillä tuli huikea maalivahti takaisin, niin antaa meille varmuutta ja itseluottamusta pelata hänen edessään, Barkov kehui.

Florida Panthersin sijoitus ei voiton myötä vielä muuttunut, mutta piste-ero kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Detroit Red Wingsiin kaventui yhteen pisteeseen. Seuraavan kerran Panthers luistelee askiin vasta vajaan viikon kuluttua kotihallissaan, kun vastaan tulee Jesse Puljujärven Edmonton Oilers.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi