Lukon ylivoima toimi kolmen pisteen edestä

Lukon ylivoimapeli toimi pitkästä aikaa. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko nappasi vuoden 2020 avausottelussaan täyden pistepotin Kivikylän Areenalla vierailleelta Jukureilta. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2 (1-0, 0-0, 2-2).

– Hyvä ottelu, saimme vihdoin ylivoiman kulkemaan. Loppu meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan kypsemmin, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Ottelun alku oli hienoista Jukurien hallintaa. Mikkeliläisten kultakypärä Vadim Pereskokov sekä raumalaisen kiekkokoulun kasvatti Joona Kalliola loivat kumpikin pari vaarallista tekopaikka. Kahdeksan kertaa erässä torjunut Lassi Lehtinen pystyi kuitenkin hoitamaan nuo lähentelyt.

Lukko pääsi ylivoimalle, kun erää oli pelattu reilut 12 minuuttia. Tuota Mika Partasen kakkosta oli jäljellä vain kaksi sekuntia, kun Kristian Pospisil laukoi kiekon Sami Rajaniemen vartioimaan maaliin. Maalin jälkeen ote siirtyi raumalaisille.

Sekavaa peliä

Toisessa erässä ei nähty maaleja, jäähyjä senkin edestä, sillä Lukolle vihellettiin kaksi kakkosta ja Jukureille puolestaan neljä. Vimeisimpää mikkeliläisjäähyä jäi kolmanteen erään vielä minuutti ja 44 sekuntia.

Torjuntoja erässä merkkautettiin molemmille yhdeksän kappaletta. Näin kahden erän jälkeen koppeja on molemmilla 17. Erän paras paikka siunaantui Pathrik Westerholmille, sillä miehen laukaus kimposi Rajaniemen räpylän kautta yläputkeen.

Molemmille pikamaaleja

Lukko iski kolmannen erän alkuun nopeasti kaksi maalia, sekä Ilkka Heikkinen että Toni Koivisto toimittivat kiekon Rajaniemen selän taakse. Maalien välinen aika oli ainoastaan 28 sekuntia. “Bono” Heikkisen maali syntyi ylivoimalla ja oli myös miehelle kauden ensimmäinen.

– Turhan tiukalle meni tuo loppu, mutta onneksi tuli voitto ja kolme pistettä. Pelasimme mielestäni ihan hyvän pelin tuota loppua lukuunottamatta. Tänään toimi myös ylivoimapelimme, sanaili tyytyväinen Koivisto.

Lehtisen nolla rikkoutui yhdeksisen minuuttia ennen loppua, kun Martins Dzierkals käänsi kiekon verkkoon. Tuosta ehti mennä vain 26 sekuntia ja Teemu Henritus toi mikkeliläiset jo maalin päähän.

Ottelun loppu meni vielä todella jännäksi, sillä Justin Danforthille tuomittiin kakkonen reilu kaksi minuuttia ennen loppua. Jukurit ei kuitenkaan onnistunut tekemään tasoitusmaalia

– Maalin tappio vetää hiljaiseksi, tulimme hyvin peliin mukaan. Vastustajan taitaville yksilöille ei voi antaa noin paljon tilaa. Lehtinen oli myös loistava kaverin maalilla, paalutti Jukuri-käskijä Pekka Kangasalusta.

Maalit:

14.04 1-0 Kristian Pospisil (Justin Danforth, Ponthus Westerholm) yv
41.50 2-0 Ilkka Heikkinen (Po. Westerholm, Sebastian Repo) yv
42.18 3-0 Toni Koivisto (Linus Nyman, Eetu Koivistoinen)
51.07 3-1 Martins Dzierkals (Axel Rindell, Vadim Pereskokov)
51.33 3-2 Teemu Henritus (Samuli Piipponen, Jesper Piitulainen)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 8+9+8 = 25

Sami Rajaniemi: 8+9+3 = 20

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min

Jukurit: 7×2 min

Yleisöä:

3 202

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – TPS 5-3 (2-0, 2-1, 1-2)

Pelicans – Ässät 4-2 (2-0, 0-1, 2-1)

Sport – SaiPa 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi