Miikka Pitkänen ja Connor LaCouvee KalPan sankarit

Lukolla on juuri nyt menossa todellinen reissuviikko, sillä tiistaina joukkueella oli CHL-ottelu Bolzanossa ja perjantaina jatkuu Liiga Kuopiossa. Ottelu päättyi isäntien voittoon 1-0 (1-0, 0-0, 0-0).

KalPa siirtyi johtoon 13 ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Miikka Pitkänen onnistui laukauksellaan ohittamaan Lassi Lehtisen. Kuopiolaiset pelasivat tuossa vaiheessa kahden miehen ylivoimalla.

Maalin lisäksi Lukko pääsi myös ylivoimalla, kun Pitkäselle vihellettiin kaksiminuuttinen estämisestä erän kahdeksannella minuutilla, mutta seitsemän kertaa erässä torjunut Connor LaCouvee oli ohittamaton. Lassi Lehtinen torjui puolestaan kahdeksan kertaa.

Tasainen erä

Toisen kaksikymppisen ainoa tilastomerkintä oli Arttu Ilomäen saama kakkonen kinnipitämisestä, mutta tuon aikana kuopiolaisjoukkue ei onnistunut lisäämään maalitiliään.

Erän alku oli oli selkeästi isäntien, mutta Lukko pääsi myös vähitellen pelin mukaan erän vanhetessa. Raumalaisten pirtein osa oli Mikko Petmanin, Sami Päivärinnan ja Linus Nymanin muodostama kolmosketju.

Connor LaCoveelle toinen nollapeli

Kumpikin joukkue pääsi kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla kertaalleen yrittämään ylivoimalla, mutta eipä vain verkot heiluneet kummallakaan kerralla. Lukko pääsi vastahyökkäykseen, kun Arttu Ilomäki istui kakkostaan, mutta Vili Saarijärvi poikittaissyötöstä reilusti ohi maalin.

Lukko painoi erän lopussa reilun minuutin ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. KalPakaan ei onnistunut saamaan kiekkoa tyhjään maaliin ja näin siis Pitkäsen osuma riitti kuopiolaisille. LaCouvee on pelannut nyt kaksi ottelua KalPan paidassa ja pitänyt nollan niissä molemmissa. Lukko jatkaa reissaamistaan, sillä joukkue kohtaa huomenna Oulussa Kärpät.

Maali:

13.31 1-0 Miikka Pitkänen (Lasse Lappalainen) yv2

Torjunnat:

Connor LaCouvee: 7+8+7 = 22
Lassi Lehtinen: 8+7+5 = 20

Jäähyt:

KalPa: 5×2 min
Lukko: 8×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Yleisöä:

3 365

HPK – Sport 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Jukurit – Ilves 3-4 vl (1-0, 1-3, 0-0, 0-0, 0-1)
Ratkaisija: Les Lancaster
Tappara – TPS 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi