Lukon naiset nälkäisinä alkavaan liigakauteen

Lukon naisten liigajoukkue kaudelle 2019-20. (kuva: Jouni Mikola)

Lukon uudistunut naisten joukkue on valmiina syyskuussa alkavaa liigakautta ajatellen. Raumalaisjoukkue säilytti liigapaikkansa keväällä pelattujen raastavien karsinta pelien jälkeen.

– Karsintasarja oli todellakin kova ryki ja siinä oli kokoajan paine päällä niin pelaajilla kuin toimihenkilöilläkin. Ei sitä ohjelmaakaan meille ihan helpoksi oltu tehty, mutta se miten neidit pelasi sen ja viimeisen HIFK-matsin lämmitti todellakin mieltä, totesi joukkueen päävalmentajana jatkava Marko Toivonen.

– Karsintojen jälkeen huilattiin pari viikkoa ladaten akkuja ja sitten taas jatkettiin hommia. Treenasimme yhdessä juhannukseen asti ja sen jälkeen kukin veti viisi viikkoa omatoimisella jaksolla. Nyt on kolmas viikko menossa ja kävimme vähän leireilemässä Säkylässä. Tuo olikin ihan hyvä homma, sillä näin saatiin näin kohotettua yhteishenkeä, kun on uusia pelaajia mukana, jatkoi Toivonen.

Ensimmäisessä harjoituspelissä sunnuntaina Lukko hävisi kotikentällään Sportille maalein 2-0. Paikkansa oli ollut Lukollakin, mutta ei kun ei.

– Se on se maalinteon vaikeus, sillä kaverilla oli 40 torjuntaa, no ei ne kaikki nyt ihan laatupaikoilta lähtenyt, mutta kuitenkin. Töitä on tehtävä, mutta on tässä onneksi vielä vähän aikaa, totesi Toivonen.

Lukon joukkue ei ole vielä tässä vaiheessa asettanut virallista tavoitetta, mutta siitäkin on keskusteltu joukkueen sisällä.

Kapteenina joukkueen äitihahmo

Lukon kapteeneina toimivat: Nea Kaukola (A), Maija Koski (C) sekä Karoliina Vuorenmaa (A) (kuva: Jouni Mikola)

Lukon kapteenina alkavalla kaudella toimii joukkueen äitihahmo Maija Koski ja hänellä ovat apunaan Nea Kaukola sekä Karoliina Vuorenmaa. Kaukola on kahden lajin taitaja, sillä hän on Jokkis-luokan asfaltti- että kardaanikuningatar vuosimallia 2019.

Olemme sopineet, että Nea saa jatkaa edelleen myös ajamista, naurahti Toivonen.

Valmennuksesta huolehtivat Toivosen ohella Vesa Kaukola sekä maalivahtivalmentaja Mikko Raanta. Joukkueenjohtajana toimii edelleen Elina Saarenmaa.

Raum Rome Paris -yhteistyö

Iiro Kosken ja Mikko Aikon kädenpuristus yhteistyön merkiksi. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko on solminut myös markkinointiyhteistyön raumalaisen Iiro Kosken Raum Rome Paris -tuoteperheen kanssa. Koski toimittaa joukkueelle matka-asuiksi keltaisen t-paidan sekä sinisen hupparin.

– Kun joukkue liikkuu noissa huoltoasemilla ja kaupungeilla, niin siinä saa myös Rauman kaupunki näkyvyyttä, totesi Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Mikko Aikko.

Raum Rome Paris näkyy myös Lukon kotiotteluissa, sillä Koski pystyttää ottelujen ajaksi pop up -myymälän Kivikylån Areenalle.

Lukon joukkue:

Maalivahdit:

Niemi Johanna

Saarenmaa Katriina

Puolustajat

Enström Janina

Kaukola Nea

Lehikoinen Reeta (Kjt)

Vuorenmaa Karoliina

Karru Mette (Ujk)

Leino Rosa-Maria

Shelley Paine (try-out)

Hyökkääjät:

Koski Maija C

Ollikainen Veera

Ollikainen Tuuli

Laamanen Emma-Lotta (Saipa)

Varpula Emilia

Kangasniemi Roosa

Lindroth Veera (Ujk)

Jehkonen Jenny (Hifk)

Koskinen Pinja (TPS)

Harjula Ella

Toivonen Aliisa (Rockets)

Valmentajat:

Marko Toivonen

Vesa Kaukola

Mikko Raanta

Joukkueenjohtaja:

Elina Saarenmaa

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 592

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi