Lukon liito jatkuu – Tapparan vuoro alistua

Lukko juhlii seitsemättä peräkkäistä voittoaan. (Kuva: Jouni Mikola)

Lukko venytti voittoputkensa torstai-iltana Kivikylän Areenalla pelatussa Tappara ottelussa jo seitsemän pelin mittaiseksi. Ottelu päättyi raumalaisten 4-2 (1-0, 1-1, 2-1). Voittoputken lisäksi Lukko-hyökkääjä Brandon DeFazio on kahdeksan pelin mittaisessa pisteputkessa.

Otteluun lähdettiin sellaisista asetelmista, että Lukolla oli alla kuudesta ottelusta 17 pistettä eli yhtä vaille maksimi.

Ensimmäiseen kymppiin kumpikin sai mahdollisuuden yrittää maalintekoa ylivoimalla, mutta molemmissa päissäm mutta maalivahdit, Oskari Setänen ja Christian Heljanko, olivat ohittamattomia. Lukon jäähy oli päättymässä, kun Aaro Vidgren pääsi nopeaan uvastahyökkäseen. Vidgren jätti toiseen aaltoon ja siitä Tarmo Reunanen laukoi ja kovaa ja tarkasti yläkulmaan.

Lukko kesti erän jäähyt

Toisen erän kahden viimeisen minuutin aikana alkoi tapahtumaan, sillä ensin Justin Danforth ohjasi Reunasen syötön maalinedustalta verkkoon. Tuosta kului vain 56 sekuntia, kun Tomas Zaborsky yllätti Setäsen nollakulmasta.

Kirvesrinnat pääsivät erän ensimmäisellä kympillä kahdesti ylivoimalle, mutta nuo siis Lukko-puolustus ja Setänen kestivät.

Aaro Vidgren ratkaisijaksi

Tappara tuli kolmannessa erässä nopeasti tasoihin, sillä aikaa ehti kulua vain 48 sekuntia, kun Zaborsky kävi tuikkaamassa Setäsen torjuman kiekon tolpan juuresta verkkoon. Lukko siirtyi uudelleen johtoon viitisen minuuttia myöhemmin. Maalista vastasi Toni Koivisto, joka sai hienon syötön Danforthilta.

Raumalaiset pääsivät viitisen minnuuttia johtomaalista ylivoimalle, mutta sen Tappara kesti. Lopullinen ratkaisu nähtiin 54 sekuntia ennen loppua, kun Vidgren kuljetti kiekon tyhjään tamperelaismaaliin.

– Kiekko on pienistä asioista kiinni ja voittava joukkue alkaa luottamaan itseensä. Vaikka toisessa erässä johdimme, niin silti piti olla kokoajan hereillä, sanaili Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Maalit:

12.45 1-0 Tarmo Reunanen (Aaro Vidgren, Manuel Ganahl)
38.02 2-0 Justin Danforth (Reunanen)
39.06 2-1 Tomas Zaborsky (Ben Blood, Jarkko Malinen)
40.48 2-2 Zaborsky (Kristian Kuusela, Otso Rantakari)
46.08 3-2 Toni Koivisto (Danforth, Brandon DeFazDeFazio)
59.06 4-2 Vidgren (Eetu Koivistoinen)

Torjunnat:

Oskari Setänen: 9+6+9 = 24

Christian Heljanko: 3+8+9 = 21

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

Tappara: 3×2 min

Yleisöä:

3 108

Kierroksen muut ottelut:

Sport – Jukurit 4-3 ja (1-0, 0-2, 2-1, 1-0)
Ratkaisija: Roope Talaja 61.10
TPS – Kärpät 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)
KooKoo – KalPa 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi