Lassi Lehtinen nollasi TPS:n – Lukko tasoitti voitot

Lukko ja TPS kohtasivat Kivikylän Areenalla lauantaina toisessa finaalissa. Näin Lukko sai nopean mahdollisuuden kuitata perjantainen tappio. Lukko käytti tilaisuutensa ja voitti maalein 4-0 (0-0, 2-0, 2-0). Lukon tehokkain oli kolme syöttöpistettä merkkauttanut Vili Saarijärvi.

– Tuntuu hyvältä kuunnella pelin jälkeen legendaarista marssilaulua. Tiesimme eilisen jälkeen, että meidän pelimme riittää. Olimme tänään valmiimpia kuin eilen, silloin olimme vähän jännittyneitä, totesi Lukon valmentaja Erik Hämäläinen.

Ensimmäisen kaksikymppisen aikana Lukko pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta kummallakaan kerralla Andrei Karejev ei ollut yllätettävissä.

– Vähän on huono homma, kun joutuu niin paljon puolustamaan. Meidän pitää vain jaksaa tehdä hommia, totesi TPS-puolustaja Ruben Rafkin.

Lukon tehokas pariminuuttinen

Toista erää oli pelattu 14 ja puoli minuuttia, kun Lukon Eetu Koivistoinen onnistui ylivoimalla b-pisteeltä. Ennen Lukon ylivoimaa TPS pääsi myös kertaalleen yrittämään miesylivoimalla, mutta Lassi Lehtinen oli ohittamaton.

Aleksi Saarela tuplasi raumalaisten johdon pari minuuttia myöhemmin. Saarela pääsi irtokiekkoon Sebastian Revon laukauksen jälkeen ja tuikkasi kiekon Karejevin selän taakse. TPS pääsi erässä toistamiseen ylivoimalle reilu kaksi minuuttia ennen erätaukoa, mutta jälleen Lukon alivoimanelikko pystyi pitämään TPS:n nollilla.

– Kova erä meiltä ja saatiin maalitili auki. Ensimmäisellä erätauolla meille painotettiin, että pelataan vaan omaa peliä, niin tulostakin kyllä syntyy, sanaili Lukon Anrei Hakulinen.

Thomas Gregoiren ruoska puhui

Kolmatta erää oli pelattu 11 minuuttia, kun Heikki Liedes voitti aloituksen 100 – 0, jonka seurauksena Thomas Gregoire pääsi virittämään vastakiekkoon sillä seurauksella, että kiekko oli kolmannen kerran Karejevin selän takana.

Sebastian Repo painoi kiekon tyhjään turkulaismaaliin puolitoista minuuttia ennen loppua ja näin ottelu oli saanut lopullisen ratkaisunsa.

Lukon voitto tiesi sitä, että maanantaina jatketaan Turussa tilanteesta 1-1. Hämäläinen totesi pelin jälkeen, että joukkueen pitää kaivaa ainakin yksi voitto Turusta.