Lukolle taisteluvoitto Sveitsin mestareista – Daniel Lebedeff oli todellinen työnsankari

Raumalla laitettiin tiistaina CHL:n alkusarja pakettiin.

CHL:n alkusarja päättyy Lukon osalta kotiotteluun Sveitsin mestari Geneve-Servetteä vastaan. Geneveläisjoukkueessa on vahva suomalaisedustus, sillä Kivikylän Areenalla sveitsiläisten rosterista löytyivät Sami Vatanen, Henrik Haapala, Valtteri Filppula sekä Teemu Hartikainen. Lukko poistui voittajana jäältä maalein 3-2 (3-0, 0-1, 0-1).

Ottelussa ei ollut kummallakaan enää mitään panosta, sillä molemmat olivat varmistaneet jo paikkansa jatkopeleissä.

Lukko iski avauserässä nopeasti, sillä vain 29 sekunnin pelin jälkeen Sebastian Repo laukoi yläkaarelta, ja sen jälkeen Brayden Burke pääsi siirtämään kiekon verkkoon. Toisessa maalissa Lukolla olikin matkassa sitten reilusti tuuria, sillä sveitsiläismaalivahti Robert Mayerin avaus epäonnistui totaalisesti, ja Burke pääsi laukomaan kuin tarjottimelta kiekon verkkoon. Raumalaisryhmä iski vielä kertaalleen, sillä Luka Tiihonen pääsi laukomaan Niklas Ylitalon syötöstä vastapalloon, kun erää oli pelattu kahdeksan ja puoli minuuttia. Maali oli 20-vuotiaalle Tiihoselle ensimmäinen Lukon edustusjoukkueessa.

– Tuli ihan kivasti Niklakselta (Ylitalo) lapaan, eikä siitä pystynyt erehtymään. Hienoa päästä tekemään maali fanipäätyyn. Ensimmäinen 20-minuuttinen oli meiltä loistava, mutta jatkossa jouduimme taistelemaan. Pelasimme hienoja alivoimia, kun jätkät uhrautuivat loistavasti. Miesten pelit ovat tuntuneet ihan hyvältä, kun vaan tekee omat hommansa, kommentoi Tiihonen.

Tämän näköinen nuori mies teki ottelun voittomaalin ja se siis sattui olemaan myös hänen ensimmäinen maalinsa miesten tasolla.

Lukolle tuomittiin erässä kaksi kaksiminuuttista ja Genevelle yksi. Maalivahdeista Daniel Lebedeff oli työllistetympi 13 torjunnallaan, kun taas Mayer selvisi kuudella kopilla.

Lukko sai ylivoimamahdollisuuden sekä erän alkuun että loppuminuuteille, mutta kumpaakaan raumalaisseura ei pystynyt hyödyntymään. Teemu Hartikainen onnistui rikkomaan Geneven kuparisen, kun kaksikymppistä oli pelattu viitisen minuuttia. “Härski” Hartikainen sai maalin kulmalle Tim Berniltä aivan erinomaisen syötön ja siitä miehellä oli aika helppo työ laukoa kiekko yläkulmaan. Geneve vei erää mielinmäärin, mutta Lukon puolustus ja Lebedeff taistelivat niin, että tauolle päästiin kahden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä oli edennyt kahdeksannelle minuutille, kun Marc-Antoine Pouliot toi geneveläiset maalin päähän ylivoimalla. Kolmaskin erä oli Lukolta melkoista puolustustaistelua, mutta joukkue kesti loppuun asti.

Maalit:

0.29 1-0 Brayden Burke (Sebastian Repo, Julius Mattila)
8.25 2-0 Burke
12.28 3-0 Luka Tiihonen (Niklas Ylitalo, Henri Ikonen) vm
24.58 3-1 Teemu Hartikainen (Tim Berni, Tanner Richard)
47.43 3-2 Marc-Antoine Pouliot (Hartikainen, Sami Vatanen) yv

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 13+10+15 = 38
Robert Mayer: 6+7+6 = 19

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min
Geneve-Servette: 3×2 min

Yleisöä:

2 817

Teksti ja kuvat: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi