Lukolle pitkästä aikaa kolme pistettä KalPalta – Julius Mattilalle jatkosopimus

Lukko sai keskiviikkona vieraita Savosta, kun KalPa saapui Kivikylän Areenalle.

Lukko voitti keskiviikkoiltana Kivikylän Areenassa pelatussa SM-liigaottelussa KalPan niukasti 2-1 (2-0, 0-1, 0-0). Gabriel Fomtaine sekä Linus Nyman merkkauttivat tehot 0+2.

Avauserää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Sebastian Repo tuikkasi maalin kulmalta kiekon verkkoon. Erän aikana kuultiin myös, että keskushyökkääjä Julius Mattila pelaa sinikeltaisissa myös kaudella 2023-24. Harri Kainulainen tuplasi Lukon johdon ylivoimalla, kun erää oli jäljellä pari minuuttia.

– Oli aika helppo tehdä jatkosopimus tänne, sillä olemme viihtyneet tyttöystäväni kanssa täällä erittäin hyvin. Lukko ja Rauma ovat kohdelleet meitä hyvin. Tänään oli tiukka tasainen maalin peli. Ekassa erässä tulimme hyvin peliin mukaan, mutta toisessa puolestaan olimme hieman jaloissa. Kolmas oli taas ihan hyvä, kommentoi Mattila.

Toista erää oli pelaamatta viitisen minuuttia, kun Lukon puolustus antoi kohtalokkaan harhasyötön omissa. Tuo syöttö tulikin sitten kalliiksi, sillä Joona Riekkinen onnistui rikkomaan sen seurauksena kuopiolaisten kuparisen. Hetki tuon jälkeen Gabriel Fontainelle vihellettiin melko kyseenalainen kakkonen laitataklauksesta. Tauolla lehdistöhuoneessa tuota tilannetta kommentoitiin sanoin, että se oli Oscarin arvoinen suoritus. Lukko kuitenkin kesti tuon alivoiman.

Kolmannen erän tilastomerkintöjä oli kaksi kaksiminuuttista ja ne molemmat vihellettiin KalPalle. Kaikenlisäksi sekä Kasper Puutio että Jaakko Rissanen lähtivät istunnolle kampituksesta. Kummastakaan Lukko ei onnistunur tekemään maalia, mutta ei myöskään KalPa onnistunut enää värkkäämään enää tasoitusosumaa.

Maalit:

8.59 1-0 Sebastian Repo (Gabriel Fontaine, Linus Nyman)
17.58 2-0 Harri Kainulainen (Nyman, Fontaine) yv
35.14 2-1 Joona Riekkinen (Jaakko Rissanen, Tuomas Kiiskinen)

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 11+8+3 = 22
Juha Jatkola: 9+5+8 = 23

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
KalPa: 4×2 min

Yleisöä:

4 500

Illan muut pelit:

Tappara – Pelicans 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
KooKoo – HPK 2-3 ja (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)
Ratkaisija: Arttu Pelli 63.35
TPS – Jukurit 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @Jouni Mikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi