Lukolle kymppi täyteen Pelicansin kustannuksella – Tappara kuritti Sportia

Lukko murskasi Pelicansin Lahdessa maalein 6-1 (2-0, 2-1, 2-0). Sebastian Repo teki Lukon maaleista kaksi ja Arttu Ilomäki merkkautti itselleen kolme syöttöpistettä. Lukko liitelee jo kymmenen ottelun voittoputkessa. Tappara murskasi illan toisessa ottelussa Sportin maalein 7-1 (3-1, 2-0, 2-0).

Lahden Isku-Areenan avauserässä Lukko vei ja Pelicans vikisi, sillä erätauolle lähdettiin raumalaisten 2-0-johdossa. Maalinteon aloitti Thomas Gregoire, joka sai maalin kulmalle todellisen maailmanluokan syötön Arttu Ilomäeltä ja siitä oli kanadalaispuolustajalla helppo työ laukoa kiekko Emil Larmin selän taakse. Lukko tuplasi johtonsa viitisen minuuttia myöhemmin, kun Sebastian Repo rankaisi kasvattajaseuraansa.

Lukon ylivoima toimi

Toista erää ehdittiin pelata vain 47 sekuntia, kun Repo iski Lukon jo kolmen maalin karkumatkalle. Revon illan toinen syntyi kahden miehen ylivoimalla. Puolitoista minuuttia Lukko iski jälleen ylivoimalla, kun Vili Saarijärvi laukoi kiekon b-pisteiden välistä vuorenvarmasti verkkoon. Miika Roine rikkoi lahtelaisten kuparisen erän kahdeksannella minuutilla. Matias Rajaniemi antoi vastahyökkäyksen päätteksi hienon syötön Roineelle.

Lukko tappoi pelin nopeasti

Kolmatta erää oli pelattu minuutti ja 19 sekuntia, kun kaksikko Arttu Ilomäki ja Scott Pooley pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen ja tuloksena oli Pooleyn tekemä raumalaisten viides osuma. Tuosta ehti kulua vain 58 sekuntia, kun Samuli Piipponen laukoi ja Harri Kainulainen ohjasi kiekon kuudennen kerran Larmin selän taakse.

– Oltiin heti alussa hyvin pelissä mukana ja saimme myös pari maalia. Toisessa erässä päästimme vähän irti ja kaveri pääsi paremmin mukaan. Tänään oli kolmen syöttöpisteen ilta, no joskus on pörssipäivä ja joskus taas vähän hiljaisempaa, totesi Ilomäki.

Maalit:

6.11 0-1 Thomas Gregoire (Matthew Abt, Arttu Ilomäki)
11.34 0-2 Sebastian Repo (Gregoire, Ondrej Slovacek) yv
20.47 0-3 Repo (Linus Nyman, Ilomäki) yv2
22.05 0-4 Vili Saarijärvi (Julius Mattila, Anrei Hakulinen) yv
27.47 1-4 Miika Roine (Matias Rajaniemi)
41.19 1-5 Scott Pooley (Ilomäki)
42.17 1-6 Harri Kainulainen (Samuli Piipponen)

Torjunnat:

Emil Larmi: 7+8+7 = 22
Artjom Zagidulin: 6+6+7 = 19

Jäähyt:

Pelicans: 4×2 min + Jiri Smejkal 10 min
Lukko: 4×2 min

Tappara – Sport 7-1 (3-1, 2-0, 2-0)

Nokia Arenalla Tappara koulutti avauserässä Vaasan Sportin iskemällä kolme maalia Rasmus Reijolan taakse. Kirvesrintojen onnistujat olivat Charles Bertrand, Kristian Kuusela ja Anton Levtchi. Kuusela ja Levtchi pääsivät kuittaamaan Sportin karmaisevien syöttöhassien jälkeen. Vaasalaisten erän ainoa onnistuja oli Michael Keränen.

Toisessa erässä Tappara karkasi jo neljän maalin karkumatkalle, kun kaksikymppisen aikana onnistuivat Kyle Platzer ja Tyler Morley. Maali oli Morleylle sadas tehopiste Liigassa.

Tappara maalasi kolamnnessa erässä vielä kahdesti, kun Levtchi onnistui Tampereen illassa toistamiseen ja Joni Tuulolakin sai nostaa kädet kohti kattoa.

Torjunnat:

Christian Heljanko: 4+2+2 = 8
Rasmus Reijola: 6+7+6= 19

Jäähyt:

Tappara: 2×2 min
Sport: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi