Henri Ikonen löi alkutahdit ensimmäisellä liigamaalillaan Lukon voittoisassa illassa

Lukon kolmen ottelun kotipeliviikko käynnistyi HPK-kohtaamisella.

Lukko sai tiistaina vastaansa HPK:n. Raumalaisjoukkue pelaa jo nyt omia pleijareitaan päästäkseen niinhin oikeisiin pudotuspeleihin. Illan ottelu päättyi raumalaisvoittoon maalein 4-2 (2-1, 1-0, 1-1).

Avauserää oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Henri Ikonen painoi irtokiekon Eetu Laurikaisen selän taakse. Maali oli Ikoseselle uran ensimmäinen Liigassa.

– Olen itsekin sitä mieltä, että tämä oli paras pelini Lukko-paidassa, sillä tänään jalat toimi entiseen malliin. Tämäkin on ihan vauhdikas liiga KHL:n jälkeen eli hyvältä täälläkin tuntuu. Maalitilanteessa voitin oman pakkini ja kiekkokin sattui vielä menemään maaliin, totesi Ikonen.

Ennen tuota osumaa HPK pääsi yrittämään kertaalleen ylivoimalla, mutta ilman tulosta. HPK tuli kolmisen minuuttia myöhemmin tasoihin, kun Arttu Pelli yllätti maalin kulmalta Artjom Zadulinin.

Lukko siirtyi uudelleen johtoon neljä minuuttia myöhemmin, kun Linus Nymanin syöttö omalta b-pisteeltä löysi HPK-puolustuksen taakse unohtuneen Scott Pooleyn. Pooley laittoi kaarella ranteet lukkoon ja niin Laurikainen oli yllätetty toisen kerran.

Sebastian Revon ohjaus ilmasta

Toinen erä oli melkoisen sekavaa kiekkoa, mutta maalikin siinä nähtiin, kun Sebastian Repo ohjasi Niclas Almarin viivavedon verkon perukoille erän 12. minuutilla.

Erän toinen puolisko olikin sitten jo hieman parempaa kiekkoa kuin sekava avauskymppi. Zagidulin torjui erässä viisi ja Laurinkainen seitsemän kertaa, kun ensimmäisessä erässä luvut olivat 13 – 6.

Artjom Zagidulin voiton takuumies

Kolmannen puolivälin tienoilla HPK:n kavennusmaali oli enemmän kuin lähellä, sillä Zagidulin sai venyttää lähes kaikki raajansa kiekon tielle. Kertaallaan käytiin myös tarkastelemassa videoita.

HPK tuli kolmisen minuuttia ennen loppua maalin päähän, kun Ossi Ikonen laukoi kiekon poikittaissyötöstä Zagidulinin selän taakse. Ottelun ratkaisu nähtiin 22 sekuntia ennen loppua, kun Vili Saarijärvi toimitti kiekon omasta päädystä tyhjään hämeenlinnalaismaaliin.

Maalit:

7.10 1-0 Henri Ikonen (Vili Saarijärvi, Anrei Hakulinen)
9.56 1-1 Arttu Pelli (Tommi Tikka, Ryan Johnston)
14.01 2-1 Scott Pooley (Linus Nyman)
31.42 3-1 Sebastian Repo (Niclas Almari, Ikonen)
56.43 3-2 Ossi Ikonen (Michael Joly, Joel Janatuinen)
59.38 4-2 Vili Saarijärvi tm

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 13+5+14 = 32
Eetu Laurikainen: 6+7+11 = 24

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
HPK: 1×2 min + Mario Grman 10 min

Yleisöä:

2 434

Kierroksen muut ottelut:

JYP – HIFK 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
Tappara – Pelicans 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
KalPa – TPS 2-5 (1-2, 0-0, 1-3)
SaiPa – Sport 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 36

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi