Lukko vei Kivikylän Areenan trillerin

Lukko ja HIFK järjestivät Kivikylän Areenalla todellisen lauantai-illan trillerin, joka päättyi lopulta kolmannen erän maaleilla raumalaisille 5-3 (0-1, 3-2, 2-0). Lukon voittomaalin tekijä Justin Danforth myös syötti yhden osuman.

Ensimmäisessä erässä Lukko hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta maalinteossa raumalaiset eivät onnistuneet. Erän ainoasta osumasta vastasi HIFK:n Ryan O’Connor, joka laukoi ylivoimatilanteessa suoraan poikittaissyötöstä kiekon ohi Lassi Lehtisen.

Lukko pääsi yrittämään erässä kahdesti miesylivoimalla, mutta siis ilman tulosta. Erän loppuhetkillä Juhani Tyrväinen taklasi Jakub Krejcikia sillä seurauksella, että Lukon tsekkipakki poistui suoraan koppiin. Hidastuksen perusteella Tyrväisen niitti osui Krejcikia päähän, mutta tuomarikaksikko ei nähnyt siinä mitään väärää.

Maali-iloittelua

Toisen erän ensimmäiseen vitoseen sitten tapahtuikin, sillä ensin Janne Keränen tasoitti pelin, kun kaksikymppistä oli pelattu pari ja puoli minuuttia. Tuosta ehti kulua pari minuuttia, kun Lauri Kulmala vei stadilaiset uudelleen johtoon. Maali oli 19-vuotiaan porvoolaisen liigauran ensimmäinen.

Lukko tuli uudelleen tasoihin kolmisen minuuttia edellisestä, kun Jere Friberg pääsi laukomaan kiekon suorasta luistelusta Atte Engrenin selän taakse. Pari minuuttia ennen erätaukoa Teemu Engberg vei HIFK:n uudelleen johtoon. Lukko tuli kuitenkin tasoihin vajaa minuutti myöhemmin, kun Toni Koivisto ohjasi Justin Danforthin syötön maalinedustalta verkkoon.

Justin Danforth ratkaisi trillerin

Kolmannen erän ensimmäiseen kymppiin molemmat saivat muutaman huippuluokan tekopaikan, mutta Lassi Lehtinen ja Engren olivat ohittamattomia. Lukko pääsi jopa kertaalleen ylivoimalle, mutta siitäkin HIFK selvisi.

Lukko siirtyi johtoon ylivoimalla, kun erää oli pelattu reilu 15 minuuttia. Danforth sai kiekon a-pistealoituksen jälkeen, ja mies otti pari potkua laukoen tarkasti tolpan juureen. Engren sai ottaa tuota maalia ehkä hieman piikkiinsä. Lopullisesti ottelu ratkesi noin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Rony Ahonen vippasi kiekon omalta alueelta tyhjään HIFK-rysään.

– Puhuimme paljon ennen peliä. Usko ja itseluottamus nousee vähitellen. Tänään myös taklauspeli oli uomissaan. Taklaukset kuuluu myös jääkiekkoon, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Lukon yksi sankareista oli 20 kertaa torjunut nuori toisen polven liigamaalivahti Lehtinen, joka piti joukkuetta muutamilla hyvillä torjunnoilla pelissä mukana.

On se taas kiva lähteä lauantain viettoon, kun saatiin voitto, totesi Lehtinen itse.

Maalit:

8.34 0-1 Ryan O’Connor (Teemu Tallberg, Lucas Lessio) yv
22.31 1-1 Janne Keränen (Arttu Ilomäki, Brandon DeFazio)
24.39 1-2 Lauri Kulmala (Juha Jääskä, Joonas Rask)
27.06 2-2 Jere Friberg (Aaro Vidgren)
38.00 2-3 Teemu Engberg (Tallberg, Tommi Santala)
38.51 3-3 Toni Koivisto (Justin Danforth, Jakub Krejcik)
55.11 4-3 Danforth (Ilomäki)
58.33 5-3 Rony Ahonen (Eetu Koivistoinen) tm

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 4+6+10 = 20

Atte Engren: 8+5+8 = 21

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

HIFK: 8×2 min

Yleisöä:

3 502

Kierroksen muut ottelut:

TPS – JYP 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Jukurit – KalPa 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)
KooKoo – Ässät 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Tappara – Sport 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
Kärpät – SaiPa 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 308

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi