Lukko vei Kivikylän Areenan maali-ilottelun

Rauman keskiviikkoillassa nähtiin peräti kymmenen maalia, kun Lukko kaatoi SaiPan numeroin 6-4 (1-1, 4-1, 1-2).Raumalaisten voittomaalin viimeisteli yhdysvaltalaishyökkääjä Chris VandeVelde.

– Olemme valoa päin menossa, kuten tämä sääkin täällä toivottavasti, sanaili Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Ensimmäinen kaksikymppinen oli vahvasti SaiPa-merkkinen, sillä Kaapo Kähkönen torjui erässä peräti 12 kertaa, kun taas virkaveli Jussi Markkanen selvisi kolmella kopilla.

Maaleja nähtiin vasta viimeisen kolmen minuutin aikana, kun ensin Topi Nättinen vei lappeenrantalaiset johtoon. SaiPa sai nauttia johdostaan vain 47 sekuntia, kun tasan kaksi minuuttia ennen erätaukoa Toni Suuronen sai Johan Motinilta hyvän syötön suoraan luisteluun ja Haminan mies veti b-pisteen kaarelta kovaa ohi Markkasen.

Lukko viimeisteli tehokkaasti

Lukko iski toisen erän ekaan kymppiin kiekon kahdesti Markkasen selän taakse, kun ensin Eetu Koivistoinen päätti todella pitkän maalittoman kautensa ylivoimaosumaan. Tuosta kului reilu kolme minuuttia ja Atte Mäkinen pelasi Teemu Ramstedtin läpiajoon. Ramu laittoi kiekon verkkoon vaikka mailaa tuli takaapäin todella paljon.

– Ramu pääsi hyvin läpi, niin silloin sitä on helppoa antaa tuollainen syöttö, totesi kauden ensimmäisen tehopisteensä saalistanut Mäkinen.

SaiPa vaihtoi maalivahtia hieman ennen erän ja ottelun puoltaväliä ja maalille Markkasen tilalle luisteli Frans Tuohimaa. Tuohimaa ei ehtinyt olla maalillaan edes kahta minuutta, ennen kuin kiekko oli jälleen maalissa. Mäkinen laukoi tilanteessa päätylaudoitukseen ja sieltä kimmonneen kiekon laittoi Roni Sevänen verkon perukoille.

– Tuossa pelattiin vähän erilainen pakki-pakki -syöttö kuin normaalisti, naurahti Mäkinen.

SaiPa tuli uudelleen kahden maalin päähän, kun Kalle Maalahti laukoi ylivoimalla vastustamattoman osuman ohi Kähkösen. Tuosta osumasta ei ehtinyt kulua kahta minuuttia, kun Chris VandeVelde vei raumalaiset jälleen kolmen maalin johtoon.

Erässä Kähkönen torjui kahdeksan kertaa ja Markkaselle koppeja tuli viisi. Tuohimaalle ei tilastoitu yhtään torjuntaa. Kähkösen torjuntamäärää selittää osaltaan lappeenrantalaisten kaksi ylivoimapeliä.

SaiPan kiri jäi kesken

Kolmannen erän toisella minuutilla Rony Ahonen karkasi alivoimalla läpiajoon ja sijoitti kiekon varmasti verkkoon. Tuosta ehti kulua kolmisen minuuttia, kun Lukossakin kiekkoillut Joni Nikko kieputti raumalaispuolustuksen sekaisin ja teki SaiPan kolmannen osuman.

Lappeenrantalaiset tuli kahden maalin päähän noin kymppi ennen loppua, kun Maalahden tolppaan osunut laukaus kimposi Kähkösen varusteista verkkoon. SaiPa painoi viimeiset neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta osumia ei nähty enää kumpaankaan päätyyn.

– Oli se aika sirkus, varsinkin tuo toinen erä. Maalivahtivalinnassa en näe mitään ongelmaa, sillä tuohon sirkukseen osallistui kyllä koko tuo joukkue. Me ilmeisesti yritimme keksiä polkupyörää uudelleen, sanaili SaiPan valmentaja Tero Lehterä.

– Oli tosi kovavauhtinen peli ja vaatimustaso oli myös kova. Paljon kun pelaa ali- ja ylivoimaa, niin pelin taso ei aina näy. Saatiin vähän palautetta viimeksi kaverilta, kun ei saatu maalin maalia heidän verkkoonsa, niin oli hyvä laittaa pelaajille se kuitti tuossa ennen peliä ja he vastasivat hyvin huutoon. Me olimme aika hyvin pelin päällä, mutta tuomari otti isoa roolia toisen erän loppuun ja vielä kolmanteenkin erään. Mielestäni siinä oli paikkoja antaa meillekin ylivoimaa, paalutti Virta.

– Tärkeät pisteet meille ja korostan, että SaiPa on todella hyvä jääkiekkojoukkue, mutta vähän menneisyys kummittelee näissä määrätyissa vastustajissa, kehui Virta myös vastustajaa.

Maalit:

17.13 0-1 Topi Nättinen (Kalle Maalahti, Jonathan Tanus)
18.00 1-1 Toni Suuronen (Johan Motin, Peter Tiivola)
24.06 2-1 Eetu Koivistoinen (Toni Koivisto, Teemu Ramstedt) yv
27.27 3-1 Ramstedt (Atte Mäkinen, Chris VandeVelde)
30.15 4-1 Roni Sevänen (Mäkinen, Koivisto)
33.27 4-2 Maalahti (Lauri Taipalus, David Goodwin) yv
35.11 5-2 VandeVelde (Lauri Tukonen, Tiivola)
41.05 6-2 Rony Ahonen av
44.11 6-3 Joni Nikko (Ville Koho, Ahti Oksanen)
50.33 6-4 Maalahti (Saku Salminen)

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 12+8+9 = 29
Jussi Markkanen: 3+5+ – = 8
Frans Tuohimaa (28.44): – + 0+4 = 4

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min
SaiPa: 2×2 min

Yleisöä:

3 054

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – TPS 2-1
HPK – Ässät 2-3 vl
ratkaisija: Antoine Laganiere
Ilves – Kärpät 4-5 ja
ratkaisja: Ville Leskinen 60.50
JYP – Tappara 1-0
Sport – KalPa 1-2 ja
ratkaisija: Mikko Nuutinen 64.07
KooKoo – Jukurit 5-4

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 94

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi