Lukko tuhlaili ja hävisi

Perjantainen kiekkoviihde käyntiin.

Liigassa kahdeksantena majaileva Lukko sai perjatai-iltana vastaansa sarjajumbon Saimaan rannoilta. Lukko kärsi tappion voittolaukauskilpailuun edenneessä ottelussa maalein 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1).

Ensimmäistä erää oli pelattu vain 21 sekuntia, kun Antoine Morand laittoi tolpasta kimmonneen kiekon Daniel Lebedeffin selän taakse. Lukko oli erässä hallitsevampi osapuoli, sillä Henri Kiviaho joutui tositoimiin peräti 15 kertaa, kun taas Lebedeff selvisi kuudella kopilla. Osaltaan tuota selittää se, että Lukko pääsi yrittämään kolmesti ylivoimalla. SaiPalla ylivoimia oli vain yksi.

Toinen erä oli vieläkin selvemmin Lukon, sillä Kiviaho torjui siinä 14 kertaa, kun taas Lebedeffille niitä merkittiin vain kaksi. Lukko pääsi tässä erässä kahdesti ylivoimalle, mutta SaiPan maali pysyi kuin noiduttuna, vaikka kiekko pyöri muutamaan otteeseen maaliviivallakin. Toisen erän jälkeen laukaukset oli Lukolle murskaavasti 61-16.

Erää oli jäljellä minuutti ja 50 sekuntia, kun Tarmo Reunanen täräytti pelin tasoihin. Hetki aiemmin oli näyttänyt siltä, että Reunasen ottelu jäisi kesken, kun mies talutettiin pois jäältä.

– Menin tilanteessa selkä edellä laitaan, mutta lääkäri totesi, että ei mitään hätää, joten mene vaan takaisin. Ylivoimapeli ja yleensäkin maalinteko on ollut ongelma ja on siinä jo vähän peikkoakin. Pitäsi saada lisää juonikkuutta peliin, mutta tulee sentään paikkoja, joten suurta huolta tässä ei ole. Maanantaina jatketaan taas hommia, totesi Reunanen.

Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Rankkareissa ainoa onnistuja oli SaiPan Antoine Morand.

Maalit:

0.21 0-1 Antoine Morand (Elmeri Laakso, Mikko Niemelä)
58.10 1-1 Tarmo Reunanen (Gabriel Fontaine, Jami Krannila) im
65.00 1-2 Antoine Morand

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 6+2+8+0 = 16
Henri Kiviaho: 15+14+11+0 = 40

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
SaiPa: 5×2 min

Yleisöä:

3 046

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – TPS 3-4 vl (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 0-1)
JYP – KalPa (3-2, 1-1,
Sport – Tappara 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi