Lukko taisteli voiton Nokia Arenan trilleristä

Maanantai-illan ainoa liigakamppailu oli Nokia arenassa pelattu Tapparan ja Lukon välinen kärkipeli. Tappara oli voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista. Tällä kertaa Lukko oli parempi maalein 5-2 (2-0, 1-1, 2-1). Voitto oli Lukon ensimmäinen Tapparasta Nokia Arenassa.

– Lukko oli ensimmäisessä erässä vahva. Kaksi eteen on näissä kärkimatseissa aika usein liikaa. Ei tästä tarvitse huolissaan, sillä olemme ihan aikataulussa, totesi Tappara-puolustaja Joni Tuulola.

Ottelua oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Lukko iski kaksi maalia 24 sekuntiin. Raumalaisten maaleista vastasivat Anrei Hakulinen ja Thomas Gregoire. Hakulinen merkkautti lisäksi syöttöpisteen Gregoiren maaliin ja Linus Nyman oli puolestaan alustamassa molempia maaleja. Maalien lisäksi molemmat pääsivät yrittämään kertaalleen ylivoimalla, mutta verkkoon asti kiekkoa ei niillä yrittämillä saatu.

Jori Lehterä iski Tapparalle kavennuksen ylivoimalla, kun toista erää oli pelattu vain 46 sekuntia. Pari minuuttia oli pelattu, kun Antti Saarelaa rikottiin läpiajossa rangaistulaukauksen arvoisesti. Josh Kestner laukoi tuon rankkarin kilven puolelta alakulmaan. Saarela poistui myös tuon tilanteen jälkeen pukukoppiin. Tuon jälkeen erässä vihellettiin vielä Lukolle kaksi kakkosta, mutta raumalaisjoukkue onnistui selvittämään nuo.

Tappara sai ison mahdollisuuden ajassa 52.19, kun Tarmo Reunanen sai viiden minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Reunasen rangaistusta oli jäljellä puolisen minuuttia, kun Tappara pelasi ilman maalivahtia ja Joni Tuulola toi joukkueensa maalin päähän. Kestner ratkaisi ottelun puolitoista minuuttia ennen loppua laukomalla kiekon tyhjään tamperelaismaaliin. Reilu minuutti myöhemmin Julius Mattila teki saman tempun kuin Kestner.

Tämän voiton jälkeen Lukon kaula Tapparaan on 11 pistettä, mutta tamperelaisilla kolme peliä vähemmän pelattuna.

– Tää oli miesten peli eli tosi paljon kamppailua. Tapparaa vastaan ei voi hetkeksikään hengähtää. Saimme hyvän lähdön peliin, mutta toisessa erässä tuli vähän jäähyilyä. Omista jäähyistä yhden hyväksyn, mutta ne kaksi muuta oli ihan naurettavia, totesi Lukko-puolustaja Samuli Piipponen.

Maalit:

6.59 0-1 Anrei Hakulinen (Linus Nyman, Niclas Almari)
7.23 0-2 Thomas Gregoire (Hakulinen, Nyman)
20.46 1-2 Jori Lehterä (Veli-Matti Savinainen, Waltteri Merelä) yv
21.59 1-3 Josh Kestner (rl)
56.47 2-3 Joni Tuulola (Savinainen, Valtteri Kemiläinen) yv, im
58.27 2-4 Kestner (Julius Mattila) tm
59.37 2-5 Mattila (Sebastian Repo) tm

Torjunnat:

Paavo Kohonen: 5+4+1 = 10
Artjom Zagidulin: 3+8+8 = 19

Jäähyt:

Tappara: 1×2 min
Lukko: 5×2 min + Tarmo Reunanen 5+20 min

Yleisöä:

7 033

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 35

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi